Cryoconservation of hop pollen (Humulus lupulus L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F19%3AN0000093" target="_blank" >RIV/14864347:_____/19:N0000093 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/14864347:_____/19:N0000094 RIV/00027006:_____/19:00005667 RIV/00027006:_____/20:10149470
Výsledek na webu
<a href="https://www.sltb.info/" target="_blank" >https://www.sltb.info/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Cryoconservation of hop pollen (Humulus lupulus L.)
Popis výsledku v původním jazyce
FALTUS, Miloš and Petr SVOBODA. Cryoconservation of hop pollen (Humulus lupulus L.). In: Book of Abstracts from the Annual Meeting of the Society of Low Temperature Biology, 2 - 4 October 2019, Seville, Spain. 2019, p. 60. Cryopreservation of pollen is an additional way to conserve many species. Multi-branched panicles of selected individuals of male hop clones were collected in July 2019. Hop pollen grains were spontaneously released from panicles and collected into plastic test tubes in laboratory conditions. Thermal analysis of hop pollen was performed using differential scanning calorimeter (DSC) Q2000 (TA Instruments, USA) with refrigerated cooling system (RCS) in the temperature range from -90 to +20°C. No significant endothermic or exothermic events were detected in all genotypes tested. The determined thermal characteristics of all hop clones tested make their cryopreservation possible.
Název v anglickém jazyce
Cryoconservation of hop pollen (Humulus lupulus L.)
Popis výsledku anglicky
FALTUS, Miloš and Petr SVOBODA. Cryoconservation of hop pollen (Humulus lupulus L.). In: Book of Abstracts from the Annual Meeting of the Society of Low Temperature Biology, 2 - 4 October 2019, Seville, Spain. 2019, p. 60. Cryopreservation of pollen is an additional way to conserve many species. Multi-branched panicles of selected individuals of male hop clones were collected in July 2019. Hop pollen grains were spontaneously released from panicles and collected into plastic test tubes in laboratory conditions. Thermal analysis of hop pollen was performed using differential scanning calorimeter (DSC) Q2000 (TA Instruments, USA) with refrigerated cooling system (RCS) in the temperature range from -90 to +20°C. No significant endothermic or exothermic events were detected in all genotypes tested. The determined thermal characteristics of all hop clones tested make their cryopreservation possible.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910277" target="_blank" >QK1910277: Využití metody kryoprezervace pro zefektivnění šlechtitelského procesu hospodářsky významných zemědělských plodin a uchování lesních dřevin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů