Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

1. Publikace formou přednášky na akci : Problematika prvovýroby mléka XXIII, Medlov 1999.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F01%3A90691_1" target="_blank" >RIV/16193296:_____/01:90691_1 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    1. Publikace formou přednášky na akci : Problematika prvovýroby mléka XXIII, Medlov 1999.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Změny ve výživě dojnic a celé technologii výroby syrového kravského mléka v zemědělských podnicích mohou vést i ke změnám v zastoupení N-látek mléka.Na representativním souboru vzorků syrového kravského mléka bylo prověřováno zastoupení celkového obsahuN-látek (bílkovin), kaseinu, syrovátkových bílkovin a močoviny.Závěrečné hodnocení výsledků prokázalo, že pro současné potřeby dodavatelů syrového mléka i zpracovatelů této suroviny na finální mléčné výrobky je nutné sledovat vedle obsahu celkových N-látek i obsah kaseinu a močoviny.Zjištěné poznatky jsou příspěvkem k větší důvěře mezi producenty syrového mléka a výrobními mlékárenskými závody a celkově i ke zvýšení jakosti mléčných výrobků pro celou spotřebitelskou veřejnost.

  • Název v anglickém jazyce

    Distribution of N-matters in raw cow-milk, actual situation in Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The changes in milk cow nutrition and in the whole technology of raw cow-milk processing in agricultural enterprises can lead to the changes in N-matters of milk.Distribution of the whole N-matters, casein, whey protein and urea was monitoring in represent set of raw cow-milk samples.Final evalution of result set documented the need to observe beside content of whole N-matters also content of casein and urea for the suppliers of raw cow-milk and processers of this raw material into final milk products.These knowledge will contribute to the greater confidence between the raw milk procedurs and the processing of dairy factoriers as well as to improvement of milk products quality for the whole consumer public.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP9069" target="_blank" >EP9069: Vliv změn obsahu a zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka na mlékárenské technologie</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Problematika prvovýroby mléka XXII

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    27-30

  • Název nakladatele

    MILCOM servis a.s. Praha

  • Místo vydání

    neuveden

  • Místo konání akce

    Medlov

  • Datum konání akce

    1. 1. 1999

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku