1. Publikace formou přednášky na akci : Problematika prvovýroby mléka XXIII, Medlov 1999.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F01%3A90691_1" target="_blank" >RIV/16193296:_____/01:90691_1 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
1. Publikace formou přednášky na akci : Problematika prvovýroby mléka XXIII, Medlov 1999.
Popis výsledku v původním jazyce
Změny ve výživě dojnic a celé technologii výroby syrového kravského mléka v zemědělských podnicích mohou vést i ke změnám v zastoupení N-látek mléka.Na representativním souboru vzorků syrového kravského mléka bylo prověřováno zastoupení celkového obsahuN-látek (bílkovin), kaseinu, syrovátkových bílkovin a močoviny.Závěrečné hodnocení výsledků prokázalo, že pro současné potřeby dodavatelů syrového mléka i zpracovatelů této suroviny na finální mléčné výrobky je nutné sledovat vedle obsahu celkových N-látek i obsah kaseinu a močoviny.Zjištěné poznatky jsou příspěvkem k větší důvěře mezi producenty syrového mléka a výrobními mlékárenskými závody a celkově i ke zvýšení jakosti mléčných výrobků pro celou spotřebitelskou veřejnost.
Název v anglickém jazyce
Distribution of N-matters in raw cow-milk, actual situation in Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The changes in milk cow nutrition and in the whole technology of raw cow-milk processing in agricultural enterprises can lead to the changes in N-matters of milk.Distribution of the whole N-matters, casein, whey protein and urea was monitoring in represent set of raw cow-milk samples.Final evalution of result set documented the need to observe beside content of whole N-matters also content of casein and urea for the suppliers of raw cow-milk and processers of this raw material into final milk products.These knowledge will contribute to the greater confidence between the raw milk procedurs and the processing of dairy factoriers as well as to improvement of milk products quality for the whole consumer public.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9069" target="_blank" >EP9069: Vliv změn obsahu a zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka na mlékárenské technologie</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Problematika prvovýroby mléka XXII
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
27-30
Název nakladatele
MILCOM servis a.s. Praha
Místo vydání
neuveden
Místo konání akce
Medlov
Datum konání akce
1. 1. 1999
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—