Zastoupení dusíkatých látek v syrového kravského mléka.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F02%3A%230000223" target="_blank" >RIV/16193296:_____/02:#0000223 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zastoupení dusíkatých látek v syrového kravského mléka.
Popis výsledku v původním jazyce
Změny ve výživě dojnic a celé technologii výroby syrového kravského mléka v zemědělských podnicích mohou vést i ke změnám v zastoupení N-látek mléka. Na representativním souboru vzorků syrového kravského mléka bylo prověřováno zastoupení celkového obsahuN-látek (bílkovin), kaseinu, syrovátkových bílkovin a močoviny. Závěrečné hodnocení výsledků prokázalo, že pro současné potřeby dodavatelů syrového mléka i zpracovatelů této suroviny na finální mléčné výrobky je nutné sledovat vedle obsahu celkových N-látek i obsah kaseinu a močoviny. Zjištěné poznatky jsou příspěvkem k větší důvěře mezi producenty syrového mléka a výrobními mlékárenskými závody a celkově i ke zvýšení jakosti mléčných výrobků pro celou spotřebitelskou veřejnost.
Název v anglickém jazyce
Distribution of N-matters in raw cow-milk
Popis výsledku anglicky
The changes in milk cow nutrition and in the whole technology of raw cow-milk processing in agricultural enterprises can lead to the changes in N-matters of milk. Distribution of the whole N-matters, casein, whey protein and urea was monitoring in represent set of raw cow-milk samples. Final evalution of result set documented the need to observe beside content of whole N-matters also content of casein and urea for the suppliers of raw cow-milk and processers of this raw material into final milk products. These knowledge will contribute to the greater confidence between the raw milk procedurs and the processing of dairy factoriers as well as to improvement of milk products quality for the whole consumer public.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9069" target="_blank" >EP9069: Vliv změn obsahu a zastoupení dusíkatých látek syrového kravského mléka na mlékárenské technologie</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy
ISSN
—
e-ISSN
—
Svazek periodika
70/2002
Číslo periodika v rámci svazku
70
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
10-12
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—