Historické odrůdy třešní a višní pěstovaných na území České republiky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F15%3A%230000629" target="_blank" >RIV/25271121:_____/15:#0000629 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Historické odrůdy třešní a višní pěstovaných na území České republiky
Popis výsledku v původním jazyce
Kniha popisuje kultivary třešní a višní pěstované v minulosti na území České republiky. Je zde popsáno 58 odrůd třešní a 23 odrůd višní, včetně jejich obrazové dokumentace. U každé odrůdy jsou uvedeny synonyma, původ, popis odrůd a růst stromů. Jsou zde také uvedeny odkazy na referenční literaturu.
Název v anglickém jazyce
Historical cultivars of sweet and sour cherries grown in territory of the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Book describes sweet cherry cultivars, mostly landraces and cultivars grown historically on the territory of the Czech Republic. There are 58 cultivars of sweet cherry and 23 cultivars of sour cherry described including detailed pictures of fruits. Synonyms, origin, fruit description, tree growth are stated. There is also reference literature stated.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/DF11P01OVV006" target="_blank" >DF11P01OVV006: Záchrana a konzervace kulturního dědictví historických českých a moravských odrůd ovoce a dalších tradičních a zapomenutých plodin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-87030-13-4
Počet stran knihy
165
Název nakladatele
Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o.
Místo vydání
Holovousy
Kód UT WoS knihy
—