Výzkum změn vnitřní kvality plodů odrůd jablek v závislosti na skladovacích podmínkách ve skladu s řízenou atmosférou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F17%3AN0000105" target="_blank" >RIV/25271121:_____/17:N0000105 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výzkum změn vnitřní kvality plodů odrůd jablek v závislosti na skladovacích podmínkách ve skladu s řízenou atmosférou
Popis výsledku v původním jazyce
Ve skladovací sezóně 2016/2017 proběhl ve VŠÚO Holovousy s.r.o. smluvní výzkum na skladování plodů, který sledoval změny vnitřní kvality plodů odrůd jablek ´Idared´, ´Jonagold Marnica´ a ´Jonagored Supra´ v závislosti na skladovacích podmínkách ve skladu s řízenou atmosférou. Pokus byl proveden pro velkovýrobní podmínky s využitím velkokapacitních výzkumných chlazených skladů. V rámci výzkumu byly sledovány a vyhodnoceny škrobové testy při naskladněni, organoleptické hodnocení jednotlivých odrůd, měření hodnot penetrace, refraktometrické stanovení cukernatosti, zjištění zastoupení sacharidů pomocí kapalinové chromatografie, stanovení kyselosti titrací, měření taninů, zjištění celkové antioxidační aktivity.
Název v anglickém jazyce
Findings in inner fruit quality of apple cultivars in dependece with storage conditions inside controlled atmosphere warehouse
Popis výsledku anglicky
During the 2016/2017 storage season there was done the contractual research on fruit storage in VŠÚO Holovousy s.r.o., which monitored changes in the internal quality of the fruits of apple cultivars 'Idared', 'Jonagold Marnica' and 'Jonagored Supra', depending on storage conditions in a controlled atmosphere conditions. The experiment was carried out for large-scale production conditions using high-capacity research ccold storage. In the framework of the research, the starch tests were monitored and evaluated, the organoleptic evaluation of individual varieties, the measurement of penetration values, the refractometric determination of sugar content, the determination of the carbohydrate content by liquid chromatography, the titration acidity, the tannin measurements, the determination of the total antioxidant activity.
Klasifikace
Druh
V<sub>utaj</sub> - Výzkumná zpráva obsahující utajované informace
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
U - Předmět řešení projektu je utajovanou skutečností podle zvláštních právních předpisů nebo je skutečností, jejíž zveřejnění by mohlo ohrozit činnost zpravodajské služby. Údaje o projektu jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
37
Místo vydání
Holovousy
Název nakladatele resp. objednatele
Ing. Jiří Mazánek
Verze
—