Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Určování geografické autenticity jablek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F22%3AN0000042" target="_blank" >RIV/25271121:_____/22:N0000042 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Určování geografické autenticity jablek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl uspořádán workshop, kde byla odborná veřejnost seznámena s dosaženými výsledky určování geografického původu u tržní produkce jablek. Program: 1. Úvod - Riziko falešné deklarace původu produkce ovoce na českém trhu - Představení cílů projektu NAZV QK1910104; Ing. Jiří Sedlák Ph.D., VŠÚO Holovousy 2. Metabolomický profil a zhodnocení profilů sekundárních metabolitů a reziduí jako potenciálních markerů autenticity jablek prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.; Ing. Petra Vacková, VŠCHT Praha 3. Prvková a izotopová analýza plodů Ing. Martin Mészáros, Ph.D.; PharmDr. Tomáš Bílek, Ph.D., VŠÚO Holovousy; 4. Výsledky testování reziduí antibiotik u importované produkce jablek Ing. Pavlína Knapová, Ing. Jiří Sedlák, Ph.D., VŠÚO Holovousy; 5. Diskuse

  • Název v anglickém jazyce

    Determining the geographical authenticity of apples

  • Popis výsledku anglicky

    A workshop was organized where the professional public was introduced to the achieved results of determining the geographical origin of the market production of apples. Program: 1. Introduction - Risk of false declaration of origin of fruit production on the Czech market - Presentation of the objectives of the NAZV project QK1910104; Ing. Jiří Sedlák Ph.D., VŠÚO Holovousy 2. Metabolomic profile and evaluation of profiles of secondary metabolites and residues as potential markers of apple authenticity prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.; Ing. Petra Vacková, VŠCHT Prague 3. Analysis of chemical elements and isotopic analysis of fruits, Ing. Martin Mészáros, Ph.D.; PharmDr. Tomáš Bílek, Ph.D., VŠÚO Holovousy; 4. Results of antibiotic residue testing in imported apple production Ing. Pavlína Knapová, Ing. Jiří Sedlák, Ph.D., VŠÚO Holovousy; 5. Discussion

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910104" target="_blank" >QK1910104: Výzkum metabolomických metod pro laboratorní ověření geografické autenticity jablek.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    VŠUO Holovousy

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    36

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce