Určování geografické autenticity jablek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F22%3AN0000042" target="_blank" >RIV/25271121:_____/22:N0000042 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Určování geografické autenticity jablek
Popis výsledku v původním jazyce
Byl uspořádán workshop, kde byla odborná veřejnost seznámena s dosaženými výsledky určování geografického původu u tržní produkce jablek. Program: 1. Úvod - Riziko falešné deklarace původu produkce ovoce na českém trhu - Představení cílů projektu NAZV QK1910104; Ing. Jiří Sedlák Ph.D., VŠÚO Holovousy 2. Metabolomický profil a zhodnocení profilů sekundárních metabolitů a reziduí jako potenciálních markerů autenticity jablek prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.; Ing. Petra Vacková, VŠCHT Praha 3. Prvková a izotopová analýza plodů Ing. Martin Mészáros, Ph.D.; PharmDr. Tomáš Bílek, Ph.D., VŠÚO Holovousy; 4. Výsledky testování reziduí antibiotik u importované produkce jablek Ing. Pavlína Knapová, Ing. Jiří Sedlák, Ph.D., VŠÚO Holovousy; 5. Diskuse
Název v anglickém jazyce
Determining the geographical authenticity of apples
Popis výsledku anglicky
A workshop was organized where the professional public was introduced to the achieved results of determining the geographical origin of the market production of apples. Program: 1. Introduction - Risk of false declaration of origin of fruit production on the Czech market - Presentation of the objectives of the NAZV project QK1910104; Ing. Jiří Sedlák Ph.D., VŠÚO Holovousy 2. Metabolomic profile and evaluation of profiles of secondary metabolites and residues as potential markers of apple authenticity prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., prof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.; Ing. Petra Vacková, VŠCHT Prague 3. Analysis of chemical elements and isotopic analysis of fruits, Ing. Martin Mészáros, Ph.D.; PharmDr. Tomáš Bílek, Ph.D., VŠÚO Holovousy; 4. Results of antibiotic residue testing in imported apple production Ing. Pavlína Knapová, Ing. Jiří Sedlák, Ph.D., VŠÚO Holovousy; 5. Discussion
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910104" target="_blank" >QK1910104: Výzkum metabolomických metod pro laboratorní ověření geografické autenticity jablek.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
VŠUO Holovousy
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
36
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce