Workshop na problematiku sucha u ovocných dřevin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F20%3AN0000100" target="_blank" >RIV/25271121:_____/20:N0000100 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Workshop na problematiku sucha u ovocných dřevin
Popis výsledku v původním jazyce
Byl uspořádán workshop, na kterém byly prezentovány výsledky a nové poznaty získané v rámci řešení projektu TJ02000066 - Výzkum laboratorní metody pro predikci tolerance ovocných plodin na sucho (2. veřejná soutěž programu na podporu aplikovaného výzkumu ZÉTA). V rámci workshopu byly, mimo představení projektu a prezentace dosavadních dosažených výsledků, prezentovány 3 další příspěvky: 1. Sucho z pohledu meteorologických dat na klimatologické stanici VŠÚO Holovousy s.r.o. (Ing. Jiří Sedlák, Ph.D., VŠÚO) 2. Vliv sucha na fyziologii rostlin (RNDr. Zuzana Kovalíková, Ph.D., PřF UHK) 3. Využití analytických metod ke stanovení míry vlivu sucha na rostliny (RNDr. Jakub Toman, Ph.D., PřF UHK) Z důvodu opatření v souvislosti s pandemií COVID-19 proběhl workshop formou webináře.
Název v anglickém jazyce
Effect of drought on fruit trees - workshop
Popis výsledku anglicky
The results and new knowledge gained in the project TJ02000066 - Research of a laboratory method for the prediction of tolerance of fruit crops to drought (programme ZÉTA) were presented at the workshop. In addition to the presentation of the aim of project and the presentation of the results, 3 more contributions were presented during the workshop: 1. Drought from the point of view of meteorological data at the climatological station VŠÚO Holovousy s.r.o. (Ing. Jiří Sedlák, Ph.D., VŠÚO) 2. Influence of drought on plant physiology (RNDr. Zuzana Kovalíková, Ph.D., PřF UHK) 3. Use of the analytical methods for the determination of the impact of drought on plants (RNDr. Jakub Toman, Ph.D., PřF UHK) due to restrictions related to the pandemic COVID-19, the workshop was held online in the form of a webinar.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
10611 - Plant sciences, botany
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TJ02000066" target="_blank" >TJ02000066: Výzkum laboratorní metody pro predikci tolerance ovocných plodin na sucho</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
VŠUO Holovousy
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
30
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce