Netradiční a minoritní cereálie, jejich sladařské a další potravinářské
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000044" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000044 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Netradiční a minoritní cereálie, jejich sladařské a další potravinářské
Popis výsledku v původním jazyce
Variabilita chemického složení, nutričních a fyzikálních charakteristik sladů a jejich meziproduktů získaných ze zrna netradičních a minoritních cereálií - pšenice špaldy (Triticum spelta, L.), pohanky obecné (Fagopyrum esculentum Moench.) a nových materiálů ovsa setého (Avena sativa, var. nuda) a ječmene jarního (Hordeum vulgare, var. nudum, L.) s bezpluchým zrnem (hulless grain) za aplikace rozdílných sladařských technologií (obsahu vody, doby klíčení a teplot hvozdění) vytváří předpoklady pro přípravu nových výrobků vhodných jak pro pivovarské, tak i přímé potravinářské využití.
Název v anglickém jazyce
Non-traditional and minor cereals, their malting and other food use
Popis výsledku anglicky
Variability of the chemical composition, nutritious and physical characteristics of non-traditional and minority cereals ? spelt wheat (Triticum spelta, L.), buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench.), new oat materials (Avena sativa, var. nuda) and springbarley (Hordeum vulgare, var. nudum, L.) with hull-less grain exposed to different conditions (water content, germination time and kilning temperature) are the prerequisite for preparation of new products, acceptable in malting industry and also for direct food utilization.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
21. pivovarsko-sladařské dny (Kvasný průmysl, 51, 9)
ISBN
0023-5830
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
305-305
Název nakladatele
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Ústí nad Labem
Datum konání akce
6. 10. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—