Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Netradiční a minoritní cereálie, jejich sladařské a další potravinářské

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000044" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000044 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Netradiční a minoritní cereálie, jejich sladařské a další potravinářské

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Variabilita chemického složení, nutričních a fyzikálních charakteristik sladů a jejich meziproduktů získaných ze zrna netradičních a minoritních cereálií - pšenice špaldy (Triticum spelta, L.), pohanky obecné (Fagopyrum esculentum Moench.) a nových materiálů ovsa setého (Avena sativa, var. nuda) a ječmene jarního (Hordeum vulgare, var. nudum, L.) s bezpluchým zrnem (hulless grain) za aplikace rozdílných sladařských technologií (obsahu vody, doby klíčení a teplot hvozdění) vytváří předpoklady pro přípravu nových výrobků vhodných jak pro pivovarské, tak i přímé potravinářské využití.

  • Název v anglickém jazyce

    Non-traditional and minor cereals, their malting and other food use

  • Popis výsledku anglicky

    Variability of the chemical composition, nutritious and physical characteristics of non-traditional and minority cereals ? spelt wheat (Triticum spelta, L.), buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench.), new oat materials (Avena sativa, var. nuda) and springbarley (Hordeum vulgare, var. nudum, L.) with hull-less grain exposed to different conditions (water content, germination time and kilning temperature) are the prerequisite for preparation of new products, acceptable in malting industry and also for direct food utilization.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    21. pivovarsko-sladařské dny (Kvasný průmysl, 51, 9)

  • ISBN

    0023-5830

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    305-305

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Ústí nad Labem

  • Datum konání akce

    6. 10. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku