Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Čím může být poškozeno zrno jarního ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000064" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000064 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Čím může být poškozeno zrno jarního ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zrno jarního ječmene může být poškozeno výskytem chorob na různých částech rostliny jarního ječmene a také fyziologickými vlivy, které s výskytem houbových chorob nesouvisí.Choroby snižují výnos, to znamená, že ovlivňují jednotlivé výnosotvorné prvky z nichž s kvalitou souvisí HTZ, objemová hmotnost, podíly na sítech, obsah škrobu. Houby rodu Fuzárium produkují mykotoxiny , které navíc zhoršují hygienicko- toxikologické parametry zrna, sladu i piva. K poškozeni zrna může dojít: chorobami přenosnými osivem, listovými chorobami, chorobami v klase, fyziologickými vlivy, chorobami kořenů.

  • Název v anglickém jazyce

    What can damage spring barley grain?

  • Popis výsledku anglicky

    The grain of spring barley can be damaged by diseases on various plant parts and as well as by physiological changes that are not related to fungal diseases. The diseases decrease grain yield, it means they affect individual yield components, of which the quality is influenced by TKW, grain specific weight, screening fractions and starch content. The fungi of the genus Fusarium produce mycotoxins that worsen health-toxicological parameters of grain, malt and beer. The grain can be damaged by seedborne diseases, leaf and ear diseases, physiological effects, and root diseases.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Ječmenářská ročenka 2006

  • ISBN

    80-86576-17-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    189-203

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku