Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj funkčních jogurtů, dresinků a pomazánek na bázi synbiotik

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000075" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000075 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj funkčních jogurtů, dresinků a pomazánek na bázi synbiotik

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek je rozšířením možnosti potravinářského trhu o potraviny typu pomazánek a dresingů, s funkčními složkami synbiotik založených na výběru vhodných probiotických kultur a jejich kombinace s prebiotiky z netradičním minoritních obilovin. Probiotickékutury byly vybrány na základě jejich schopnosti růst a využívat B-glukanový extrakt z bezpluchého ječmene. Byly vybrány probiotické kmeny pozitivně reagující na přídavek extraktu.

  • Název v anglickém jazyce

    Development of functional yogurts, dressings, and spreads on the basis of synbiotics

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution presents wider possibilities of food market with products, such as spreads and dressings, containing functional components of synbiotics composed of suitable probiotic cultures and their combinations with prebiotics from non-traditionalminor cereals. Probiotic cultures were selected based on their ability to grow and use beta-glucan extract from hulless barley. Probiotic strains with positive responses to extract amendment were selected.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Sborník příspěvků

  • ISBN

    80-86909-01-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    83-86

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    23. 5. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku