Vývoj funkčních jogurtů, dresinků a pomazánek na bázi synbiotik
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000075" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000075 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj funkčních jogurtů, dresinků a pomazánek na bázi synbiotik
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek je rozšířením možnosti potravinářského trhu o potraviny typu pomazánek a dresingů, s funkčními složkami synbiotik založených na výběru vhodných probiotických kultur a jejich kombinace s prebiotiky z netradičním minoritních obilovin. Probiotickékutury byly vybrány na základě jejich schopnosti růst a využívat B-glukanový extrakt z bezpluchého ječmene. Byly vybrány probiotické kmeny pozitivně reagující na přídavek extraktu.
Název v anglickém jazyce
Development of functional yogurts, dressings, and spreads on the basis of synbiotics
Popis výsledku anglicky
The contribution presents wider possibilities of food market with products, such as spreads and dressings, containing functional components of synbiotics composed of suitable probiotic cultures and their combinations with prebiotics from non-traditionalminor cereals. Probiotic cultures were selected based on their ability to grow and use beta-glucan extract from hulless barley. Probiotic strains with positive responses to extract amendment were selected.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Sborník příspěvků
ISBN
80-86909-01-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
83-86
Název nakladatele
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
23. 5. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—