Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční kvalita zrna a hospodářská charakteristika odlišných genotypů bezpluchého ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F06%3A%230000174" target="_blank" >RIV/25328859:_____/06:#0000174 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/06:R0054984

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční kvalita zrna a hospodářská charakteristika odlišných genotypů bezpluchého ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly hodnoceny odrůdy ječmene jarního s bezpluchým zrnem, vyšlechtěné v Kanadě a nové vlastní materiály ječmene jarního s bezpluchým typem zrna, vyšlechtěné pro potravinářské, případně krmné účelyz hlediska úrovně hospodářsky významných ukazatelů a chemické analýzy zrna.Bylo zjištěno, že mezi bezpluchými materiály ječmene existují diference jak v hospodářsky významných ukazatelích, tak i nutriční hodnotě zrna a to nejen mezi standardními genotypy, tak i materiály s "waxy" typem škrobu (diferencovaný obsah amylózy a amylopektinu.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional grain quality and agronomic characteristics of different genotypes of hulless barley

  • Popis výsledku anglicky

    Spring barley cultivars with hulless grain, developed in Canada, and our own new spring barley materials with hulless grain type, developed for food and/or feeding purposes considering a level of agronomic traits and grain chemical analyses, were evaluated. Differences in both agronomic traits and nutritional value of grain were found not only among standard genotypes but as well as among materials with ?waxy? starch (differentiated content of amylose and amylopectin).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Sborník příspěvků.

  • ISBN

    1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    398-401

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    22. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku