Nutriční kvalita zrna a hospodářská charakteristika odlišných genotypů bezpluchého ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F06%3A%230000174" target="_blank" >RIV/25328859:_____/06:#0000174 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25328859:_____/06:R0054984
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nutriční kvalita zrna a hospodářská charakteristika odlišných genotypů bezpluchého ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Byly hodnoceny odrůdy ječmene jarního s bezpluchým zrnem, vyšlechtěné v Kanadě a nové vlastní materiály ječmene jarního s bezpluchým typem zrna, vyšlechtěné pro potravinářské, případně krmné účelyz hlediska úrovně hospodářsky významných ukazatelů a chemické analýzy zrna.Bylo zjištěno, že mezi bezpluchými materiály ječmene existují diference jak v hospodářsky významných ukazatelích, tak i nutriční hodnotě zrna a to nejen mezi standardními genotypy, tak i materiály s "waxy" typem škrobu (diferencovaný obsah amylózy a amylopektinu.
Název v anglickém jazyce
Nutritional grain quality and agronomic characteristics of different genotypes of hulless barley
Popis výsledku anglicky
Spring barley cultivars with hulless grain, developed in Canada, and our own new spring barley materials with hulless grain type, developed for food and/or feeding purposes considering a level of agronomic traits and grain chemical analyses, were evaluated. Differences in both agronomic traits and nutritional value of grain were found not only among standard genotypes but as well as among materials with ?waxy? starch (differentiated content of amylose and amylopectin).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin. Sborník příspěvků.
ISBN
1802-1433
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
398-401
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
22. 5. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—