Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Soubor nových genetických zdrojů ječmene jarního s bezpluchým zrnem pro využití ve šlechtění potravinářského ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F09%3A%230000464" target="_blank" >RIV/25328859:_____/09:#0000464 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Soubor nových genetických zdrojů ječmene jarního s bezpluchým zrnem pro využití ve šlechtění potravinářského ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Soubor nových genetických zdrojů ječmene jarního s bezpluchým typem zrna, vysokou extraktivností a viskozitou sladiny pro využití ve šlechtění potravinářského ječmene, zejména pro výrobu potravinářského sladu.

  • Název v anglickém jazyce

    A collection of new spring barley genetic resources with hulless grain for use in breeding food barley

  • Popis výsledku anglicky

    The collection of new genetic resources of hulless spring barley with high extractability and wort viscosity for use in food barley breeding, especially for food malt production.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    KM2037, KM2045, KM2082, KM2083

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    bezpluché zrno, výnos zrna na úrovni 75-80% standardních sladovnických odrůd, obsah extraktu ve sladu 84-85,8%, obsah ß-glukanů ve sladině 514-695 mg.l-1 , viskozita sladiny 1,72-1,86 mPa.s

  • Ekonomické parametry

    Nové genetické zdroje mají vyšší extraktivnost o cca 3%, vyšší podíl ß-glukanů ve sladině o 300-500 mg.l-1, vyšší viskozitu sladiny o 0,21-0,36 mPa.s oproti standardním sladovnickým odrůdám

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    25328859

  • Název vlastníka

    Agrotest fyto, s. r. o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem