Bezpluchý ječmen pro humánní výživu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F00%3A%230000054" target="_blank" >RIV/60193697:_____/00:#0000054 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bezpluchý ječmen pro humánní výživu
Popis výsledku v původním jazyce
Práce ukazuje perspektivu potravinářských odrůd ječmene. Je třeba sladit nárok na nutriční složky důležité pro výrobu funkčních potravin s přijatelným výnosem a dalšími vlastnostmi odrůd ječmene. Výsledky naznačují možnosti výběru šlechtitelského materiálu se zvýšeným obsahem nutričně cenných látek.
Název v anglickém jazyce
Hulless barley for human nutrition
Popis výsledku anglicky
Study shows the perspective of the food barley varieties. Demands on the nutritious components important for the production of functional food must comply with acceptable yield and further characters of barley varieties. The results show the possibilities of the selection of the breeding material with the enhanced content of nutritiously valuable substances.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA521%2F97%2F1202" target="_blank" >GA521/97/1202: Zhodnocení a rozšíření genetické variability zdravotně preventivních složek zrna jarního ječmene</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MZLU pěstitelům, Žabčice 15.6.2000
ISBN
80-7157-475-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
59-62
Název nakladatele
MZLU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Žabčice
Datum konání akce
15. 6. 2000
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—