Porovnání hladin beta-glukanů a tokolů v obilkách ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00087639" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00087639 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/05:#0000129
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porovnání hladin beta-glukanů a tokolů v obilkách ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Ječná obilka je přirozeným zdrojem dietní rozpustné vlákniny (ß-glukanů) a vitamínu E (ve formě tokoferolů a tokotrienolů). Byl sledován vliv ročníku, odrůdy a lokality. Byly stanoveny korelace mezi obsahem vlákniny a aktivitou vitamínu E.
Název v anglickém jazyce
Comparison of beta-glucan and tocol levels in barley caryopses
Popis výsledku anglicky
Food and food materials are evaluated also according to their content of nutritiously valuable substances. The barley grain is used as a natural source of food fiber (soluble ß-glucans), vitamin E (in the form of tocopherols and tocotrienols). While exploring varietal, year and growing dependencies, etc. mutual proportions of the contents of the fiber explored and vitamin E activity were correlated.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
ChemZi
ISSN
1336-7242
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
26-26
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—