Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah vitamínu E v zrnu ječmene a sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00094990" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00094990 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of vitamin E in barley caryopses and malt

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Barley is a natural source of many chemical compounds with a positive effect on the human organism -- these are mainly the substances with antioxidant effects, vitamins and certain forms of dietetic fiber. Some of these substances are involved into the processes that reduce risks of cardiovascular and other civilization diseases. In future, for food purposes, special varieties with genetically conditioned enhanced content of food fiber (especially soluble beta-glucans), vitamin E (in a form of vitamersof tocopherols and tocotrienols) and essential amino acids (especially lysine and threonine) will find the best use. Vitamin E is one of the most important antioxidants in the organism. Unlike vitamin C, it is soluble in fats, which is of special importance as free radicals in the organism damage cell membranes and lipoproteins with a lower density that contain fats in their molecule. It was found that vitamins C, E and beta-carotene provide protection against some forms of cancer of lun

  • Název v anglickém jazyce

    Content of vitamin E in barley caryopses and malt

  • Popis výsledku anglicky

    Barley is a natural source of many chemical compounds with a positive effect on the human organism -- these are mainly the substances with antioxidant effects, vitamins and certain forms of dietetic fiber. Some of these substances are involved into the processes that reduce risks of cardiovascular and other civilization diseases. In future, for food purposes, special varieties with genetically conditioned enhanced content of food fiber (especially soluble beta-glucans), vitamin E (in a form of vitamersof tocopherols and tocotrienols) and essential amino acids (especially lysine and threonine) will find the best use. Vitamin E is one of the most important antioxidants in the organism. Unlike vitamin C, it is soluble in fats, which is of special importance as free radicals in the organism damage cell membranes and lipoproteins with a lower density that contain fats in their molecule. It was found that vitamins C, E and beta-carotene provide protection against some forms of cancer of lun

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Vitamins 2006 - Health Ingredients Metabolism Analysis

  • ISBN

    80-7194-855-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    220-221

  • Název nakladatele

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Univerzita Pardubice

  • Datum konání akce

    10. 9. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku