Obsah vitamínu E v zrnu ječmene a sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00094990" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00094990 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of vitamin E in barley caryopses and malt
Popis výsledku v původním jazyce
Barley is a natural source of many chemical compounds with a positive effect on the human organism -- these are mainly the substances with antioxidant effects, vitamins and certain forms of dietetic fiber. Some of these substances are involved into the processes that reduce risks of cardiovascular and other civilization diseases. In future, for food purposes, special varieties with genetically conditioned enhanced content of food fiber (especially soluble beta-glucans), vitamin E (in a form of vitamersof tocopherols and tocotrienols) and essential amino acids (especially lysine and threonine) will find the best use. Vitamin E is one of the most important antioxidants in the organism. Unlike vitamin C, it is soluble in fats, which is of special importance as free radicals in the organism damage cell membranes and lipoproteins with a lower density that contain fats in their molecule. It was found that vitamins C, E and beta-carotene provide protection against some forms of cancer of lun
Název v anglickém jazyce
Content of vitamin E in barley caryopses and malt
Popis výsledku anglicky
Barley is a natural source of many chemical compounds with a positive effect on the human organism -- these are mainly the substances with antioxidant effects, vitamins and certain forms of dietetic fiber. Some of these substances are involved into the processes that reduce risks of cardiovascular and other civilization diseases. In future, for food purposes, special varieties with genetically conditioned enhanced content of food fiber (especially soluble beta-glucans), vitamin E (in a form of vitamersof tocopherols and tocotrienols) and essential amino acids (especially lysine and threonine) will find the best use. Vitamin E is one of the most important antioxidants in the organism. Unlike vitamin C, it is soluble in fats, which is of special importance as free radicals in the organism damage cell membranes and lipoproteins with a lower density that contain fats in their molecule. It was found that vitamins C, E and beta-carotene provide protection against some forms of cancer of lun
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Vitamins 2006 - Health Ingredients Metabolism Analysis
ISBN
80-7194-855-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
220-221
Název nakladatele
—
Místo vydání
Pardubice
Místo konání akce
Univerzita Pardubice
Datum konání akce
10. 9. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—