Seaweed vitamins as nutraceuticals
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43865720" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43865720 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-387669-0.00028-4" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-387669-0.00028-4</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-387669-0.00028-4" target="_blank" >10.1016/B978-0-12-387669-0.00028-4</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Seaweed vitamins as nutraceuticals
Popis výsledku v původním jazyce
Seaweeds are a good source of some water- (B1, B2, B12, C) and fat-soluble (?-carotene with vitamin A activity, vitamin E) vitamins. To ensure that the adequate intake of all vitamins is received in the diet, people (especially people on special diet, strict vegetarians, and vegans) can consume foods enriched with vitamins, for example, in the form of functional foods with vitamins as nutraceuticals, extracted from natural sources such as seaweeds. Seaweed vitamins are important not only due to their biochemical functions and antioxidant activity but also due to other health benefits such as decreasing of blood pressure (vitamin C), prevention of cardiovascular diseases (?-carotene), or reducing the risk of cancer (vitamins E and C, carotenoids).
Název v anglickém jazyce
Seaweed vitamins as nutraceuticals
Popis výsledku anglicky
Seaweeds are a good source of some water- (B1, B2, B12, C) and fat-soluble (?-carotene with vitamin A activity, vitamin E) vitamins. To ensure that the adequate intake of all vitamins is received in the diet, people (especially people on special diet, strict vegetarians, and vegans) can consume foods enriched with vitamins, for example, in the form of functional foods with vitamins as nutraceuticals, extracted from natural sources such as seaweeds. Seaweed vitamins are important not only due to their biochemical functions and antioxidant activity but also due to other health benefits such as decreasing of blood pressure (vitamin C), prevention of cardiovascular diseases (?-carotene), or reducing the risk of cancer (vitamins E and C, carotenoids).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Advances in Food and Nutrition Research
ISSN
1043-4526
e-ISSN
—
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
—
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
357-369
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—