Tocochromanol content in commercially prepared fried foods
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78060" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78060 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/18:43916607
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/143/2018-CJFS" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/143/2018-CJFS</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/143/2018-CJFS" target="_blank" >10.17221/143/2018-CJFS</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Tocochromanol content in commercially prepared fried foods
Popis výsledku v původním jazyce
In the scientific literature, there is not reliable information about the vitamin E content of commercially prepared fried foods. Therefore, tocochromanols were determined in 44 samples of french fries and 33 samples of potato chips and similar fried snacks. The total tocochromanol content of the french fries varied in the range of 1,7 to 96,9 mg kg, alfatocopherol 0,3 to 76,1 mg kg, and vitamin E, expressed in alfatocopherol equivalents, 0,6 to 76,4 mg kg. The total content of tocochromanols in the fried snack products varied in the range of 39,9 to 204,6 mg kg, alfatocopherol 20,4 to 133,7 mg kg, and vitamin E 29,8 to 134,6 mg alfatocopherol equivalent kg. After a comparison of fat content, and taking into account the reference intake of fat and vitamin E, the french fries were generally a worse source of vitamin E than fat. The fried snack products were usually a better source of vitamin E than fat. In the both types of fried foods, the total content of tocochromanols was most influenced by the to
Název v anglickém jazyce
Tocochromanol content in commercially prepared fried foods
Popis výsledku anglicky
In the scientific literature, there is not reliable information about the vitamin E content of commercially prepared fried foods. Therefore, tocochromanols were determined in 44 samples of french fries and 33 samples of potato chips and similar fried snacks. The total tocochromanol content of the french fries varied in the range of 1,7 to 96,9 mg kg, alfatocopherol 0,3 to 76,1 mg kg, and vitamin E, expressed in alfatocopherol equivalents, 0,6 to 76,4 mg kg. The total content of tocochromanols in the fried snack products varied in the range of 39,9 to 204,6 mg kg, alfatocopherol 20,4 to 133,7 mg kg, and vitamin E 29,8 to 134,6 mg alfatocopherol equivalent kg. After a comparison of fat content, and taking into account the reference intake of fat and vitamin E, the french fries were generally a worse source of vitamin E than fat. The fried snack products were usually a better source of vitamin E than fat. In the both types of fried foods, the total content of tocochromanols was most influenced by the to
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
36
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
392-402
Kód UT WoS článku
000451238600006
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85056710260