Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tocochromanol content in commercially prepared fried foods

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78060" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78060 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/18:43916607

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/143/2018-CJFS" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/143/2018-CJFS</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/143/2018-CJFS" target="_blank" >10.17221/143/2018-CJFS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Tocochromanol content in commercially prepared fried foods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the scientific literature, there is not reliable information about the vitamin E content of commercially prepared fried foods. Therefore, tocochromanols were determined in 44 samples of french fries and 33 samples of potato chips and similar fried snacks. The total tocochromanol content of the french fries varied in the range of 1,7 to 96,9 mg kg, alfatocopherol 0,3 to 76,1 mg kg, and vitamin E, expressed in alfatocopherol equivalents, 0,6 to 76,4 mg kg. The total content of tocochromanols in the fried snack products varied in the range of 39,9 to 204,6 mg kg, alfatocopherol 20,4 to 133,7 mg kg, and vitamin E 29,8 to 134,6 mg alfatocopherol equivalent kg. After a comparison of fat content, and taking into account the reference intake of fat and vitamin E, the french fries were generally a worse source of vitamin E than fat. The fried snack products were usually a better source of vitamin E than fat. In the both types of fried foods, the total content of tocochromanols was most influenced by the to

  • Název v anglickém jazyce

    Tocochromanol content in commercially prepared fried foods

  • Popis výsledku anglicky

    In the scientific literature, there is not reliable information about the vitamin E content of commercially prepared fried foods. Therefore, tocochromanols were determined in 44 samples of french fries and 33 samples of potato chips and similar fried snacks. The total tocochromanol content of the french fries varied in the range of 1,7 to 96,9 mg kg, alfatocopherol 0,3 to 76,1 mg kg, and vitamin E, expressed in alfatocopherol equivalents, 0,6 to 76,4 mg kg. The total content of tocochromanols in the fried snack products varied in the range of 39,9 to 204,6 mg kg, alfatocopherol 20,4 to 133,7 mg kg, and vitamin E 29,8 to 134,6 mg alfatocopherol equivalent kg. After a comparison of fat content, and taking into account the reference intake of fat and vitamin E, the french fries were generally a worse source of vitamin E than fat. The fried snack products were usually a better source of vitamin E than fat. In the both types of fried foods, the total content of tocochromanols was most influenced by the to

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    36

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    392-402

  • Kód UT WoS článku

    000451238600006

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85056710260