Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Content of Polymerised Triacylglycerols in Fat of Fried Foods

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43901776" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43901776 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/190994.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/190994.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/372/2015-CJFS" target="_blank" >10.17221/372/2015-CJFS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of Polymerised Triacylglycerols in Fat of Fried Foods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Polymerised triacylglycerols (TAG) were determined in the fat of 66 industrially produced fried foods (especially frozen pre-fried French fries, potato chips and other fried snacks) and 56 samples of French fries (and other forms of fried potatoes) prepared in restaurants, snack bars, and other catering establishments. All samples were purchased in the Czech Republic, especially in Prague, in the years 2012-2014. Polymerised TAG were determined by HP-SEC with refractive index detection, after the fat extraction with petroleum ether. While in none of the samples of industrially produced fried foods did the content of polymerised TAG in fat exceed the limit value of 12%, in French fries provided by different types of catering establishments this threshold was exceeded in 9 samples (i.e. approximately in 16% of the analysed samples).

  • Název v anglickém jazyce

    Content of Polymerised Triacylglycerols in Fat of Fried Foods

  • Popis výsledku anglicky

    Polymerised triacylglycerols (TAG) were determined in the fat of 66 industrially produced fried foods (especially frozen pre-fried French fries, potato chips and other fried snacks) and 56 samples of French fries (and other forms of fried potatoes) prepared in restaurants, snack bars, and other catering establishments. All samples were purchased in the Czech Republic, especially in Prague, in the years 2012-2014. Polymerised TAG were determined by HP-SEC with refractive index detection, after the fat extraction with petroleum ether. While in none of the samples of industrially produced fried foods did the content of polymerised TAG in fat exceed the limit value of 12%, in French fries provided by different types of catering establishments this threshold was exceeded in 9 samples (i.e. approximately in 16% of the analysed samples).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    34

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    211-216

  • Kód UT WoS článku

    000379261700004

  • EID výsledku v databázi Scopus