Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quantitation of vitamins A and E in raw sheep milk during lactation period

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F14%3A64679" target="_blank" >RIV/60460709:41210/14:64679 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/14:#DR81

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quantitation of vitamins A and E in raw sheep milk during lactation period

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this article, the influence of breed and lactation stage on vitamin A and E content in raw sheep milk was studied. The milk of the East Friesian, Romanov and Lacaune sheep breeds was included in the study. The samples were taken once a month throughout lactation. The total average content of vitamin A in raw milk of all sheep breeds during lactation was 0.76 ? 0.19 mg kg-1 of milk and the total average content of vitamin E was 2.86 ? 0.99 mg kg1 of milk. The content of vitamin A and E during lactation varied in respect to the breed type. The highest average content of vitamin A and E was detected in the Romanov sheep:1.01 ? 0.19 mg kg-1 of milk for vitamin A and 4.26 ? 1.90 mg kg-1 for vitamin E. The lowest average value of vitamin A was found in the milk of the East Friesian sheep (0.56 ? 0.10 mg kg-1). This milk showed also the lowest content of vitamin E 2.11 ? 0.53 mg kg-1. The highest content of vitamins was found in summer and at the end of lactation, which is in September, an

  • Název v anglickém jazyce

    Quantitation of vitamins A and E in raw sheep milk during lactation period

  • Popis výsledku anglicky

    In this article, the influence of breed and lactation stage on vitamin A and E content in raw sheep milk was studied. The milk of the East Friesian, Romanov and Lacaune sheep breeds was included in the study. The samples were taken once a month throughout lactation. The total average content of vitamin A in raw milk of all sheep breeds during lactation was 0.76 ? 0.19 mg kg-1 of milk and the total average content of vitamin E was 2.86 ? 0.99 mg kg1 of milk. The content of vitamin A and E during lactation varied in respect to the breed type. The highest average content of vitamin A and E was detected in the Romanov sheep:1.01 ? 0.19 mg kg-1 of milk for vitamin A and 4.26 ? 1.90 mg kg-1 for vitamin E. The lowest average value of vitamin A was found in the milk of the East Friesian sheep (0.56 ? 0.10 mg kg-1). This milk showed also the lowest content of vitamin E 2.11 ? 0.53 mg kg-1. The highest content of vitamins was found in summer and at the end of lactation, which is in September, an

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    737-744

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus