Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of chemical and technological properties of grain and milling fractions of hulless barley for bakery use

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F12%3AN0000004" target="_blank" >RIV/25328859:_____/12:N0000004 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of chemical and technological properties of grain and milling fractions of hulless barley for bakery use

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Wider use of barely with great food potential due to its high nutritional value of grain is constrained by lack of knowledge about the functionality of barley grain components in term of processing and food products development. Selected genotypes of hullless spring barely (cv. AF Lucius, lines KM 2084, KM 2283, KM 1057 and genetic resource Nudimelanocrithon) were examined for chemical composition (crude protein, starch, beta-glucans, macro-minerals) and breadmaking properties of grain and grain milling fractions (flour, semolina, bran).

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of chemical and technological properties of grain and milling fractions of hulless barley for bakery use

  • Popis výsledku anglicky

    Wider use of barely with great food potential due to its high nutritional value of grain is constrained by lack of knowledge about the functionality of barley grain components in term of processing and food products development. Selected genotypes of hullless spring barely (cv. AF Lucius, lines KM 2084, KM 2283, KM 1057 and genetic resource Nudimelanocrithon) were examined for chemical composition (crude protein, starch, beta-glucans, macro-minerals) and breadmaking properties of grain and grain milling fractions (flour, semolina, bran).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B095" target="_blank" >QI91B095: Studium a charakterizace zrnin s vysokou nutriční hodnotou pro speciální pekárenské a pečivárenské využití.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 6th International Congress Flour - Bread `11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists

  • ISBN

  • ISSN

    1848-2562

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    467-473

  • Název nakladatele

    Faculty of Food Technology, University of Osijek

  • Místo vydání

    Osijek, Croatia

  • Místo konání akce

    Opatija

  • Datum konání akce

    12. 10. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku