Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obilná směs pro tepelnou úpravu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F18%3AN0000031" target="_blank" >RIV/25328859:_____/18:N0000031 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032077.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032077.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obilná směs pro tepelnou úpravu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Je vytvořena obilní směs obsahující 35-40 % pšenice se žlutým endospermem zrna, 35-40% pšenice s purpurovým perikarpem zrna a 20-30 % ječmene s černým zrnem, která obsahuje komponenty s vyšší antioxidační aktivitou, vyšším obsahem beta-glukanů a vyšším obsahem anthokyanů a karothenoidů. Směs je určena pro zpracování vařením, které je poměrně šetřené k biologicky aktivním látkám obsaženým v zrnu. Směs je po uvaření využitelná jako příloha k běžnému jídlu nebo jako příloha do salátu. Je využitelná pro hromadné stravování a pro jídelny.

  • Název v anglickém jazyce

    Cereal mixture for heat treatment

  • Popis výsledku anglicky

    It is developed a cereal grain mixture containing: 35-40 % wheat with yellow grain endosperm, 35-40 % wheat with purple grain and 20-30 % of black hull-less barely grain containing higher content of beta-glucans. This mixture contains the components with a higher antioxidant activity, higher levels of beta – glucans, anthocyanins and carothenoids. Mixture is intended for food processing, which is thrifty to the degradation of the biologically active substances in the grain. The mixture is cooked to the normal food or as an annex to the salad. Is usable for mass caterers and canteens.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    32077

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Agrotest fyto, s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence