Chlebová směs pro přípravu vícezrnného chleba
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F13%3A00002789" target="_blank" >RIV/00027006:_____/13:00002789 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25328859:_____/13:#0000769 RIV/62156489:43210/13:00213668 RIV/00027022:_____/13:00000381
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Chlebová směs pro přípravu vícezrnného chleba
Popis výsledku v původním jazyce
Podstatou technického řešení užitného vzoru je kompletní chlebová směs připravená z mlýnských frakcí pšenice seté, pšenice dvouzrnky a ječmene jarního s bezpluchým typem zrna, dále soli, instantního droždí, kmínu, lepku a okyselovacího pekařského přípravku. Směs slouží na přípravu chleba s vyšší nutriční hodnotou, zejména s vyšším obsahem celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů, s vyšší antioxidační aktivitou a zejména vysokým obsahem beta-glukanů.
Název v anglickém jazyce
Bread mixture for preparation of multi-grain bread
Popis výsledku anglicky
The essence of technical solution of the utility model is a complete bread mixture prepared from milling fractions of common wheat, emmer wheat and spring barley with hulless grain, with addition of salt, instant yeast, caraway seeds, gluten and acidifying bakery preparation. The mixture is used to make bread with a higher nutritional value, especially with higher content of total dietary fibre, total polyphenols, higher antioxidative activity and particularly with high content of beta-glucans.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B095" target="_blank" >QI91B095: Studium a charakterizace zrnin s vysokou nutriční hodnotou pro speciální pekárenské a pečivárenské využití.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
26271
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Agrotest fyto, s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence