Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chlebová směs pro přípravu vícezrnného chleba

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F13%3A00002789" target="_blank" >RIV/00027006:_____/13:00002789 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/13:#0000769 RIV/62156489:43210/13:00213668 RIV/00027022:_____/13:00000381

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chlebová směs pro přípravu vícezrnného chleba

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podstatou technického řešení užitného vzoru je kompletní chlebová směs připravená z mlýnských frakcí pšenice seté, pšenice dvouzrnky a ječmene jarního s bezpluchým typem zrna, dále soli, instantního droždí, kmínu, lepku a okyselovacího pekařského přípravku. Směs slouží na přípravu chleba s vyšší nutriční hodnotou, zejména s vyšším obsahem celkové vlákniny potravy, celkových polyfenolů, s vyšší antioxidační aktivitou a zejména vysokým obsahem beta-glukanů.

  • Název v anglickém jazyce

    Bread mixture for preparation of multi-grain bread

  • Popis výsledku anglicky

    The essence of technical solution of the utility model is a complete bread mixture prepared from milling fractions of common wheat, emmer wheat and spring barley with hulless grain, with addition of salt, instant yeast, caraway seeds, gluten and acidifying bakery preparation. The mixture is used to make bread with a higher nutritional value, especially with higher content of total dietary fibre, total polyphenols, higher antioxidative activity and particularly with high content of beta-glucans.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B095" target="_blank" >QI91B095: Studium a charakterizace zrnin s vysokou nutriční hodnotou pro speciální pekárenské a pečivárenské využití.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    26271

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Agrotest fyto, s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence