PUV 2001-12679 "Chléb s přídavkem chmele"
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F01%3A93511_3" target="_blank" >RIV/14864347:_____/01:93511_3 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
PUV 2001-12679 "Chléb s přídavkem chmele"
Popis výsledku v původním jazyce
Užitný vzor popisuje směs pro přípravu chlebového kvasu s přídavkem jemně mletého chmele. Použitý chmel odrůdy Žatecký poloraný červeňák musí obsahovat 13 až 17 % hm. celkových pryskyřic a 3,0 až 4,0 % alfa hořkých kyselin. Chlebový kvas se připraví tak,že žitná chlebová muka se promíchá s jemně mletým chmelem vodou a zákvasem na homogenní směs. Množství použitého chmele je 0,4 až 0,6 % hm. vztaženo na recepturní žitnou mouku.
Název v anglickém jazyce
The mixture for bread leaven preparation
Popis výsledku anglicky
This patent describes the mixture for bread leaven preparation with the addition of fine ground hops. Used hops of Saaz va-riety have a content of 13 - 17 % of total resins and 3,0 -4,0 % of alpha bitter acids. The way of bread leaven preparation consists in mixing od rye flour, fine ground hops, water and baking yeasts to form homogenous mixture. The amount of used hops is 0,4 - 0,6 % based on rye flour.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9351" target="_blank" >EP9351: Technologie zpracování chmele k netradičním potravinářským účelům</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
v řízení
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
1. 1. 2002
Název vlastníka
Pekárna Žatec, a.s.
Způsob využití
—
Druh možnosti využití
—