Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PUV 2001-12679 "Chléb s přídavkem chmele"

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F01%3A93511_3" target="_blank" >RIV/14864347:_____/01:93511_3 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    PUV 2001-12679 "Chléb s přídavkem chmele"

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Užitný vzor popisuje směs pro přípravu chlebového kvasu s přídavkem jemně mletého chmele. Použitý chmel odrůdy Žatecký poloraný červeňák musí obsahovat 13 až 17 % hm. celkových pryskyřic a 3,0 až 4,0 % alfa hořkých kyselin. Chlebový kvas se připraví tak,že žitná chlebová muka se promíchá s jemně mletým chmelem vodou a zákvasem na homogenní směs. Množství použitého chmele je 0,4 až 0,6 % hm. vztaženo na recepturní žitnou mouku.

  • Název v anglickém jazyce

    The mixture for bread leaven preparation

  • Popis výsledku anglicky

    This patent describes the mixture for bread leaven preparation with the addition of fine ground hops. Used hops of Saaz va-riety have a content of 13 - 17 % of total resins and 3,0 -4,0 % of alpha bitter acids. The way of bread leaven preparation consists in mixing od rye flour, fine ground hops, water and baking yeasts to form homogenous mixture. The amount of used hops is 0,4 - 0,6 % based on rye flour.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP9351" target="_blank" >EP9351: Technologie zpracování chmele k netradičním potravinářským účelům</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    v řízení

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

    1. 1. 2002

  • Název vlastníka

    Pekárna Žatec, a.s.

  • Způsob využití

  • Druh možnosti využití