Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Semenářské vlastnosti genových zdrojů pšenice a ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F13%3AN0000002" target="_blank" >RIV/25328859:_____/13:N0000002 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/13:00205523 RIV/00027006:_____/13:00002781

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Semenářské vlastnosti genových zdrojů pšenice a ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této studie bylo zhodnocení charakteristik vybraných genetických zdrojů ozimé a jarní pšenice, pšenice dvouzrnky a jarního ječmene. Vybraný soubor zahrnoval též genotypy pšenice s netradičním zbarvením (purpurové, modré) povrchových vrstev obilky.V roce 2012 byly shromážděny vzorky zrna k hodnocení ze tří lokalit v ČR, kde byly soubory genetických zdrojů pěstovány. Výsledky prokázaly odlišné úrovně hodnocených vlastností, které ovlivňují semenářskou kvalitu a kvalitu pro možné využití v potravinářství. Výsledky byly ovlivněny jak genotypem tak lokalitou pěstování.

  • Název v anglickém jazyce

    Seed characteristics of wheat and barley gene resources

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to assess characters of the selected genetic resources of winter wheat, spring wheat, emmer and spring barley. The selected set also included wheat genotypes with non-traditional colour (purple, blue) of marginal layers of caryopses. In 2012, grain samples for evaluation were collected from three localities in the CR where the set of genetic resources was grown. The results show different levels of the evaluated properties that affect seed quality and quality for possible fooduse. The results were affected both by the genotype and growing locality.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hodnotenie genetických zdrojov rastlín pre výživu a poľnohospodárstvo 2013

  • ISBN

    978-80-89417-49-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    14-16

  • Název nakladatele

    Centrum výskumu rastlinnej výroby, Piešťany

  • Místo vydání

    Piešťany

  • Místo konání akce

    Piešťany

  • Datum konání akce

    1. 1. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku