Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Agronomic characteristics and baking quality of Triticum spelta L.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886260" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886260 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Agronomic characteristics and baking quality of Triticum spelta L.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    As the winter forms of spelt wheat are more frequent than the spring forms, our experiment focused on the spring spelt wheat forms, and we studied and evaluated characteristics and qualities of genetic resources of the spring spelt wheat forms (Triticumspelta L.). Seven varieties belonging to genetic resources collections of the Gene bank in Prague-Ruzyně were included in the experiment and studied. SW Kadrilj, a spring wheat variety was chosen as a control variety. The crops were sown in two differentlocalities in the Czech Republic and Austria and they were grown from 2010 to 2012. The organic farming principles were applied by the researchers. Particular significant agrotechnological characteristics were studied and evaluated in the growing season. After harvesting the crops, we analysed their baking quality-we applied standard methods there. Results of our research showed that the spring spelt wheat forms are suitable for low-input farming systems. They also confirmed the suitabi

  • Název v anglickém jazyce

    Agronomic characteristics and baking quality of Triticum spelta L.

  • Popis výsledku anglicky

    As the winter forms of spelt wheat are more frequent than the spring forms, our experiment focused on the spring spelt wheat forms, and we studied and evaluated characteristics and qualities of genetic resources of the spring spelt wheat forms (Triticumspelta L.). Seven varieties belonging to genetic resources collections of the Gene bank in Prague-Ruzyně were included in the experiment and studied. SW Kadrilj, a spring wheat variety was chosen as a control variety. The crops were sown in two differentlocalities in the Czech Republic and Austria and they were grown from 2010 to 2012. The organic farming principles were applied by the researchers. Particular significant agrotechnological characteristics were studied and evaluated in the growing season. After harvesting the crops, we analysed their baking quality-we applied standard methods there. Results of our research showed that the spring spelt wheat forms are suitable for low-input farming systems. They also confirmed the suitabi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310072" target="_blank" >QJ1310072: Využití systému participatory breeding ve výzkumu a šlechtění odrůd pšenice vhodných pro ekologické pěstování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Lucrări Ştiinţifice, Seria Agronomie

  • ISSN

    1454-7414

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    11-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus