Fusarium identification by PCR and DON content in grains of ancient wheat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A52568" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:52568 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027006:_____/11:00001984
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Fusarium identification by PCR and DON content in grains of ancient wheat
Popis výsledku v původním jazyce
Fusarium infestation and DON content were studied in genetic resources of spring wheat (einkorn, emmer, spelt, intermediate forms of bread wheat). The PCR method and specific primers were used to detect Fusarium. The proportion of DON was indicated by the immuno-affinity chromatography. The occurrence of Fusarium was influenced by a grown wheat species. Spring spelt wheat varieties were the least infested ones, landraces of bread wheat and control bread wheat varieties were the most contamined ones.
Název v anglickém jazyce
Fusarium identification by PCR and DON content in grains of ancient wheat
Popis výsledku anglicky
Fusarium infestation and DON content were studied in genetic resources of spring wheat (einkorn, emmer, spelt, intermediate forms of bread wheat). The PCR method and specific primers were used to detect Fusarium. The proportion of DON was indicated by the immuno-affinity chromatography. The occurrence of Fusarium was influenced by a grown wheat species. Spring spelt wheat varieties were the least infested ones, landraces of bread wheat and control bread wheat varieties were the most contamined ones.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH82272" target="_blank" >QH82272: Využití jarních forem vybraných druhů pšenice v ekologickém zemědělství</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food, Agriculture & Environment
ISSN
1459-0255
e-ISSN
—
Svazek periodika
9
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
FI - Finská republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
321-325
Kód UT WoS článku
000297447200066
EID výsledku v databázi Scopus
—