CHARACTERIZATION OF beta-GLUCAN EXTRACTED FROM NATIVE AND EXTRUDED BARLEY FLOUR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F16%3AN0000007" target="_blank" >RIV/25328859:_____/16:N0000007 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
CHARACTERIZATION OF beta-GLUCAN EXTRACTED FROM NATIVE AND EXTRUDED BARLEY FLOUR
Popis výsledku v původním jazyce
Water soluble beta glucans (BG) were extracted from one waxy line and one czech barley cultivar with standard starch composition. Extracts composition was characterized by Fourier transform infrared (FT-IR) and analytical methods. The molar mass was determined by GPC and ranged from 4x10 na třetí to 1x10 na šestou g/mol. Viscosity was measured by RVA at various concentration (1-5%), temperatures (18-90 °C) and shear rates (50-500 s-1).
Název v anglickém jazyce
CHARACTERIZATION OF beta-GLUCAN EXTRACTED FROM NATIVE AND EXTRUDED BARLEY FLOUR
Popis výsledku anglicky
Water soluble beta glucans (BG) were extracted from one waxy line and one czech barley cultivar with standard starch composition. Extracts composition was characterized by Fourier transform infrared (FT-IR) and analytical methods. The molar mass was determined by GPC and ranged from 4x10 na třetí to 1x10 na šestou g/mol. Viscosity was measured by RVA at various concentration (1-5%), temperatures (18-90 °C) and shear rates (50-500 s-1).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE, 2016
ISBN
978-80-86238-59-3
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
288-291
Název nakladatele
CZECH CHEMICAL SOCIETY
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000388249900069