Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

CHARACTERIZATION OF beta-GLUCAN EXTRACTED FROM NATIVE AND EXTRUDED BARLEY FLOUR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F16%3AN0000007" target="_blank" >RIV/25328859:_____/16:N0000007 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    CHARACTERIZATION OF beta-GLUCAN EXTRACTED FROM NATIVE AND EXTRUDED BARLEY FLOUR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Water soluble beta glucans (BG) were extracted from one waxy line and one czech barley cultivar with standard starch composition. Extracts composition was characterized by Fourier transform infrared (FT-IR) and analytical methods. The molar mass was determined by GPC and ranged from 4x10 na třetí to 1x10 na šestou g/mol. Viscosity was measured by RVA at various concentration (1-5%), temperatures (18-90 °C) and shear rates (50-500 s-1).

  • Název v anglickém jazyce

    CHARACTERIZATION OF beta-GLUCAN EXTRACTED FROM NATIVE AND EXTRUDED BARLEY FLOUR

  • Popis výsledku anglicky

    Water soluble beta glucans (BG) were extracted from one waxy line and one czech barley cultivar with standard starch composition. Extracts composition was characterized by Fourier transform infrared (FT-IR) and analytical methods. The molar mass was determined by GPC and ranged from 4x10 na třetí to 1x10 na šestou g/mol. Viscosity was measured by RVA at various concentration (1-5%), temperatures (18-90 °C) and shear rates (50-500 s-1).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE, 2016

  • ISBN

    978-80-86238-59-3

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    288-291

  • Název nakladatele

    CZECH CHEMICAL SOCIETY

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000388249900069