Characterization of beta-glucan extracted from barley
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902957" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902957 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Characterization of beta-glucan extracted from barley
Popis výsledku v původním jazyce
Water soluble beta-glucans (BG) were extracted from one waxy line and one czech barley cultivar with standard starch composition. Extracts composition was characterized by Fourier transform infrared (FT-IR) and analytical. The molar mass was determined by GPC and ranged from 4x103 to 1x106 g/mol. Viscosity was measured by RVA at various concentration (1-5%), temperatures (18-90 oC) and shear rate (50-500 s-1).
Název v anglickém jazyce
Characterization of beta-glucan extracted from barley
Popis výsledku anglicky
Water soluble beta-glucans (BG) were extracted from one waxy line and one czech barley cultivar with standard starch composition. Extracts composition was characterized by Fourier transform infrared (FT-IR) and analytical. The molar mass was determined by GPC and ranged from 4x103 to 1x106 g/mol. Viscosity was measured by RVA at various concentration (1-5%), temperatures (18-90 oC) and shear rate (50-500 s-1).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE, 2016
ISBN
978-80-86238-59-3
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
288-291
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
19. 10. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000388249900069