Vliv termínu sklizně u obilovin na jejich uživatelskou kvalitu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000018" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000018 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26791251:_____/17:N0000014
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv termínu sklizně u obilovin na jejich uživatelskou kvalitu
Popis výsledku v původním jazyce
Na pracovišti Osevy vývoj a výzkum s.r.o. Zubří byly založeny a sklizeny maloparcelkové polní pokusy se dvěma odrůdami jarní pšenice (Granny, Vánek) a se třemi odrůdami ozimé pšenice (Cimrmanova raná, Tobak, Turandot). Sklizeň jarní i ozimé pšenice proběhla ve dvou termínech. Byl sledován vliv termínu sklizně na technologickou kvalitu zrna pšenice. Kvalitativní parametry pšenice u získaných vzorků byly analyzovány v laboratoři Agrotestu fyto s.r.o. Byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi první a druhou sklizní pro objemovou hmotnost, číslo poklesu a obsah porostlých zrn.
Název v anglickém jazyce
Effect of harvesting time on cereals user quality
Popis výsledku anglicky
In the Oseva Development and Research Ltd. Zubri, we have established and harvested small-field trials with two varieties of spring wheat (Granny, Vánek) and three varieties of winter wheat (Cimrmanova raná, Tobak, Turandot). Harvest of spring and winter wheat took place in two terms. The effect of the harvest term on the technological quality of wheat grain was monitored. Qualitative parameters of wheat were analyzed in the laboratory of Agrotest fyto Ltd. A statistically significant difference between the first and second harvests was found for the bulk density, the falling number and the sprouted grains.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510204" target="_blank" >QJ1510204: Technologie a metody pro zachování kvality, bezpečnosti a nutriční hodnoty vybraných rostlinných surovin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
595-598
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—