Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pěstební technologie produkce sladovnického ječmene pro CHZO České pivo v podmínkách ekologického zemědělství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F18%3AN0000062" target="_blank" >RIV/25328859:_____/18:N0000062 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/18:N0000089

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pěstební technologie produkce sladovnického ječmene pro CHZO České pivo v podmínkách ekologického zemědělství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla navržena a ověřena technologie produkce sladovnického ječmene pro CHZO České pivo v podmínkách ekologického zemědělství. Přínosy ověřené technologie se týkají zejména volby vhodných odrůd pro CHZO České pivo, výběru vhodných lokalit a předplodin k výrobě ječmene s požadovanou úrovní parametrů sladování. Cílem autorů bylo poskytnout technologii pěstování umožňující ekologickou produkci jarního sladovnického ječmene pro CHZO České pivo, přizpůsobenou místním podmínkám uživatele.

  • Název v anglickém jazyce

    The management practices for the production of malting barley for the PGI Czech beer under the conditions of ecological farming

  • Popis výsledku anglicky

    The malting barley production technology for PGI Czech beer was designed and verified (proved) in conditions of organic farming. Benefits of the proven technology concern in particular the choice of suitable varieties for PGI Czech beer, selection of suitable locations and pre-crops to produce barley suitable for the production of PGI Czech beer with the required level of malting. The aim was to provide technology enabling the cultivation of organic production of spring malting barley for PGI Czech beer, adapted to local conditions user.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    bioječmen CHZO

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi Agrotest fyto, s.r.o., IČ:25328859 a PRO-BIO, obchodní společnost s.r.o., IČ:46581863 uzavřená 19.12.2018.Odpovědná osoba za jednání: Ilona Svobodová, Havlíčkova 2787, 767 01 Kroměříž, tel. 573 317 154, svobodova@vukrom.cz

  • Ekonomické parametry

    Předpokládané tržby o 20-30 % vyšší za sladovnický bioječmen oproti krmnému, úspory nákladů při pěstování v ČR oproti dovozu bioječmene ze zahraničí

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    25328859

  • Název vlastníka

    Agrotest fyto, s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem