Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Závěrečná zpráva - Část a) Hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně roku 2023, Část b) Hodnocení výskytu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách ze sklizně roku 2023

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F23%3AN0000039" target="_blank" >RIV/25328859:_____/23:N0000039 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Závěrečná zpráva - Část a) Hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně roku 2023, Část b) Hodnocení výskytu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách ze sklizně roku 2023

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně 2023 na území České republiky. Zpráva má dvě části: část a) je zaměřena na vyhodnocení zpracovatelské kvality potravinářské pšenice (490 vzorků), žita (34 vzorků) a sladovnického ječmene (243 vzorků) podle požadavků příslušných norem (ČSN 46 1100-2, ČSN 46 1100-4, ČSN 46 1100-5). V části b) je vyhodnocena sklizeň obilovin z hlediska výskytu limitovaných fuzáriových mykotoxinů v souladu s nařízením Komise (EU) č. 2023/915. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení pro celou ČR a pro oblasti Čech, Moravy a jednotlivých krajů.

  • Název v anglickém jazyce

    Final report – Part a) Quality assessment of food cereals from the 2023 harvest, Part b) Assessment of Fusarium mycotoxins in cereals from the 2023 harvest

  • Popis výsledku anglicky

    The report provides information on the results of the evaluation of the quality of food cereals harvested in 2023 in the Czech Republic. The report consists of two parts: Part a) is focused on the evaluation of the processing quality of bread wheat (490 samples), rye (34 samples) and malting barley (243 samples) according to the requirements of the relevant standards (CSN 46 1100-2, CSN 46 1100-4, CSN 46 1100-5. In Part b), the occurrence of limited of Fusarium mycotoxins in accordance with Commission Regulation (EU) no. 2023/915 is evaluated. The results are summarised in the form of tables and graphs for the whole country, and separately for Bohemia, Moravia and individual regions. Comments and interpretation of results are added.

Klasifikace

  • Druh

    H<sub>konc</sub> - Promítnuto do schválených strategických dokumentů orgánů státní nebo veřejné správy

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo předpisu

    Smlouva č. (DMS) 1620-2023-13121

  • Označení kompet. příslušného orgánu

    Ministerstvo zemědělství

  • Územní platnost výsledku

    A - Platnost pro Českou republiku (národní legislativní nebo nelegislativní předpis, národní norma)