Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Field Study

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F21%3AN0000013" target="_blank" >RIV/25619161:_____/21:N0000013 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://chtp-journal.com/archives/" target="_blank" >https://chtp-journal.com/archives/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Field Study

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The article deals with culinary festivals, especially the measurement of frequencies at different types of stalls and different types of dishes divided by type. The main attention is paid to two different categories, namely stalls with a predominance of traditional regional foods and stalls with a predominance of fairground dishes. In both categories, the frequencies of different types of dishes were measured. Field research included data collection at 33 gastronomic events. After processing the data, it turned out that the offer of traditional regional cuisine is, in terms of measured frequencies, balanced with stalls offering fair dishes. While vegetable, fruit and fish dishes are rather absent in both groups, soups are significantly more represented in the category of traditional regional cuisine. Confectionery and bakery products, on the other hand, are significantly more represented for fairground dishes. A specific category are then dishes with a dominant representation of meat, which reach the highest frequency variance in the category of fair dishes.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Field Study

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with culinary festivals, especially the measurement of frequencies at different types of stalls and different types of dishes divided by type. The main attention is paid to two different categories, namely stalls with a predominance of traditional regional foods and stalls with a predominance of fairground dishes. In both categories, the frequencies of different types of dishes were measured. Field research included data collection at 33 gastronomic events. After processing the data, it turned out that the offer of traditional regional cuisine is, in terms of measured frequencies, balanced with stalls offering fair dishes. While vegetable, fruit and fish dishes are rather absent in both groups, soups are significantly more represented in the category of traditional regional cuisine. Confectionery and bakery products, on the other hand, are significantly more represented for fairground dishes. A specific category are then dishes with a dominant representation of meat, which reach the highest frequency variance in the category of fair dishes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50701 - Cultural and economic geography

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/DG18P02OVV067" target="_blank" >DG18P02OVV067: Kulinární dědictví českých zemí: paměť, prezentace a edukace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Hospitality and Tourism Paper

  • ISSN

    25710389

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2021

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    4-16

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus