Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Fields Study
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41320%2F21%3A85014" target="_blank" >RIV/60460709:41320/21:85014 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://chtp-journal.com/archives/" target="_blank" >https://chtp-journal.com/archives/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Fields Study
Popis výsledku v původním jazyce
This article deals with the culinary events, particularly with the frequency measures for various types of festival stands and festival foods categorized by their types. The main focus is on two opposite categories of stands, i.e., stands dominated by traditional regional food and stands dominated by fairground food. For both categories, frequencies of various dishes types were measured. The field research included 33 gastronomic events where the data were collected. After data processing, the results showed that traditional regional cuisine stands to be balanced in frequency with stands offering fairground dishes.
Název v anglickém jazyce
Comparison of Incidence of Fairground Food and Traditional Regional Food at Czech Gastronomy Events: A Fields Study
Popis výsledku anglicky
This article deals with the culinary events, particularly with the frequency measures for various types of festival stands and festival foods categorized by their types. The main focus is on two opposite categories of stands, i.e., stands dominated by traditional regional food and stands dominated by fairground food. For both categories, frequencies of various dishes types were measured. The field research included 33 gastronomic events where the data were collected. After data processing, the results showed that traditional regional cuisine stands to be balanced in frequency with stands offering fairground dishes.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
50902 - Social sciences, interdisciplinary
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Hospitality and Tourism Papers
ISSN
1801-1535
e-ISSN
1801-1535
Svazek periodika
17
Číslo periodika v rámci svazku
34
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
4-16
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—