Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tradiční potraviny a pokrmy regionu Horácko

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517549" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517549 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tradiční potraviny a pokrmy regionu Horácko

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek je zaměřen na popis tradičních potravin a pokrmů z regionu Horácko. Jsou uvedeny pokrmy běžného dne i sváteční. V programu Výživa byly vybrané pokrmy nutričně a energeticky vyhodnoceny. Základ jídelníčku lidové stravy regionu Horácko tvořily brambory, obiloviny a luštěniny a z potravin živočišného původu zejména vejce. V bramborových a moučných pokrmech jsou dominujícím zdrojem energie sacharidy.

  • Název v anglickém jazyce

    Traditional Food and Dishes of the Horacko Region

  • Popis výsledku anglicky

    The article focuses on the description of traditional food and dishes from the Horácko region. There are both daily and festive dishes. In the Nutrition program selected foods were nutritionally and energetically evaluated. The basis of the folkish diet of the Horace Region was made up of potatoes, cereals and legumes, and of food of animal origin, especially eggs. In potato and flour foods, carbohydrates are the dominant source of energy.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 7. ročníka konferencie „Tokaj 2017“ s medzinárodnou účasťou

  • ISBN

    978-80-971784-5-1

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    98-102

  • Název nakladatele

    Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína

  • Místo vydání

    Trebišov

  • Místo konání akce

    Tokaj

  • Datum konání akce

    28. 1. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku