Tradiční potraviny a pokrmy regionu Horácko
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517549" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517549 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Tradiční potraviny a pokrmy regionu Horácko
Popis výsledku v původním jazyce
Článek je zaměřen na popis tradičních potravin a pokrmů z regionu Horácko. Jsou uvedeny pokrmy běžného dne i sváteční. V programu Výživa byly vybrané pokrmy nutričně a energeticky vyhodnoceny. Základ jídelníčku lidové stravy regionu Horácko tvořily brambory, obiloviny a luštěniny a z potravin živočišného původu zejména vejce. V bramborových a moučných pokrmech jsou dominujícím zdrojem energie sacharidy.
Název v anglickém jazyce
Traditional Food and Dishes of the Horacko Region
Popis výsledku anglicky
The article focuses on the description of traditional food and dishes from the Horácko region. There are both daily and festive dishes. In the Nutrition program selected foods were nutritionally and energetically evaluated. The basis of the folkish diet of the Horace Region was made up of potatoes, cereals and legumes, and of food of animal origin, especially eggs. In potato and flour foods, carbohydrates are the dominant source of energy.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník vedeckých, odborných a diskusných príspevkov zo 7. ročníka konferencie „Tokaj 2017“ s medzinárodnou účasťou
ISBN
978-80-971784-5-1
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
98-102
Název nakladatele
Regionálna rozvojová agentúra pre rozvoj Dolného Zemplína
Místo vydání
Trebišov
Místo konání akce
Tokaj
Datum konání akce
28. 1. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—