Brambory jsou stále naší základní a zdravou potravinou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908018" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908018 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Brambory jsou stále naší základní a zdravou potravinou
Popis výsledku v původním jazyce
Brambory patří k našim oblíbeným a zdravým potravinám. Tvoří základní přílohu běžných pokrmů, ale zároveň jsou také důležitou rostlinnou surovinou pro náš potravinářský průmysl. V souvislosti s možnostmi poměrně rychlého rozvoje naší obchodní sítě a spotřebitelským chováním naší populace v posledních letech, tak významně narůstá konzumace zejména zpracovaných brambor, které jsou součástí rozmanitých polotovarů nebo výrobků z brambor (hranolky, krokety, lupínky). Zároveň se však stále snižuje dříve tak časté a vžité předzásobení na zimu. Zvláště lidé ve městech si kupují brambory v čerstvém stavu spíše v menším množství, v průběhu celého roku.
Název v anglickém jazyce
Potatoes are still our basic and healthy food
Popis výsledku anglicky
Potatoes are one of our favourite and healthy foods. There are basic side dish, also are an important raw material for our food industry. In connection with the possibilities of relatively rapid development of our market and the consumer behaviour of our population in recent years, thus significantly increasing the consumption of processed potato, like convenience food or potato products (fries, croquettes, chips). At the same time, decline stockpiling for the winter. Especially people in cities buy fresh potatoes rather in smaller quantities throughout the whole year.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101A184" target="_blank" >QI101A184: Technologie pěstování brambor - nové postupy šetrné k životnímu prostředí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
70
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
49-53
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—