Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ekologické versus konvenční brambory - je důvod pro upřednostnění konzumenty?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017843" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017843 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Organic versus conventional potatoes - is there basis for consumers preference?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to investigate the influence of growing conditions on the quality of potatoes from organic farming systems as compared to that from conventional farming. In our previous study conducted in the years 1996 - 1999 we recognised some differences between the potatoes (Solanum tuberosum) from organic and conventional farming. To demonstrate the general validity of observed trends, follow up study was established in Czech Republic in the years 2002-2005. The ultimate goal of the project was to collate data for the assessment of a potential influence of foods from organic production system on consumers´ health by studying differences between potatoes grown in both systems (for this purpose the levels of potentially toxic compounds aswell as nutritionally valuable components with regard to variety, geographical location and inter-annual variation were determined).Investigation of the influence of way of farming on the quality of potatoes

  • Název v anglickém jazyce

    Organic versus conventional potatoes - is there basis for consumers preference?

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to investigate the influence of growing conditions on the quality of potatoes from organic farming systems as compared to that from conventional farming. In our previous study conducted in the years 1996 - 1999 we recognised some differences between the potatoes (Solanum tuberosum) from organic and conventional farming. To demonstrate the general validity of observed trends, follow up study was established in Czech Republic in the years 2002-2005. The ultimate goal of the project was to collate data for the assessment of a potential influence of foods from organic production system on consumers´ health by studying differences between potatoes grown in both systems (for this purpose the levels of potentially toxic compounds aswell as nutritionally valuable components with regard to variety, geographical location and inter-annual variation were determined).Investigation of the influence of way of farming on the quality of potatoes

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings European Joint Organic Congress: Organic Farming and European Rural Development

  • ISBN

    87-991343-3-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    628-629

  • Název nakladatele

    Darcof

  • Místo vydání

    Tjele

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku