Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita brambor z organického a konvenčního zemědělství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016136" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016136 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality of potatoes from organic and conventional farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to investigate the influence of growing conditions on the quality of potatoes from organic farming systems as compared to that from conventional farming. In two separate localities in Czech Republic comparison between five potato varieties grown in organic and conventional production systems was made. To determine possible inter-annual variations experiments were performed on three consecutive crops (2002 - 2004). The parameters analyzed included potato glycoalkaloids, free amino acids as well as chlorogenic acid. The results indicated higher chlorogenic acid content to be the parameter most consistently differentiating organically from conventionally produced potatoes. Elevated (but not significant) concentrations of glycoalkaloids were observed in some potato varieties grown in organic farming systems. Higher, but not significantly, levels of total free amino acids were found in conventionally grown potatoes. The concentrations of asparagine, major free amin

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of potatoes from organic and conventional farming

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to investigate the influence of growing conditions on the quality of potatoes from organic farming systems as compared to that from conventional farming. In two separate localities in Czech Republic comparison between five potato varieties grown in organic and conventional production systems was made. To determine possible inter-annual variations experiments were performed on three consecutive crops (2002 - 2004). The parameters analyzed included potato glycoalkaloids, free amino acids as well as chlorogenic acid. The results indicated higher chlorogenic acid content to be the parameter most consistently differentiating organically from conventionally produced potatoes. Elevated (but not significant) concentrations of glycoalkaloids were observed in some potato varieties grown in organic farming systems. Higher, but not significantly, levels of total free amino acids were found in conventionally grown potatoes. The concentrations of asparagine, major free amin

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings EURO FOOD CHEM XIII

  • ISBN

    3-936028-32-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    552-555

  • Název nakladatele

    Gesellschaft Deutscher Chemiker

  • Místo vydání

    Wuerzburg

  • Místo konání akce

    Hamburg, Germany

  • Datum konání akce

    21. 9. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku