Produkce a kvalita píce vybraných jetelovin a jetelovinotrav
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F06%3A%230000004" target="_blank" >RIV/26296080:_____/06:#0000004 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Produkce a kvalita píce vybraných jetelovin a jetelovinotrav
Popis výsledku v původním jazyce
Uvedené výsledky pokusů z prvního užitkového roku ukazují, že se zkoušené jetelovinotravní směsky v uvedeném zastoupení komponentů produkcí sušiny i dusíkatých látek plně vyrovnaly jetelovinám pěstovaným v samostatných porostech, při zachování výhod směsek (vyšší výnosové jistoty, menší poškození porostů sklizňovou mechanizací a hraboši, vyšším podílem cukrů v píci a s ním související snadnější konzervaci). Vojtěškotravní směsky byly v daném ročníku produkčně slabší především v důsledku nepříznivých podmínek pro vývoj vojtěšky na počátku vegetace.
Název v anglickém jazyce
Forage production and quality of legumes and legume-grasses on arable soils
Popis výsledku anglicky
The results of the trial from first utilization year showed, that legume-grasses in the shown composition of componets was straighten in production of dry matter and nitrogen content to athe legumes in the pure stands. The advantages of cultivation of legume-grasses were retained - higher yield confidence, lower damages of stand from mechanization and voles, higher suger content in forage production and better conservation. Alfalfa-grass mixtures were in this year productionaly inferior, through unoptimal cirkumstances for development of alfalfa at the beginning of vegetation.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
10
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
32-34
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—