Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití pícních porostů pro konzervaci

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F08%3A%230000119" target="_blank" >RIV/26296080:_____/08:#0000119 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití pícních porostů pro konzervaci

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nárůst užitkovosti, který zaznamenáváme v posledních letech v chovu skotu vyvolává zvýšené požadavky na kvalitu zkrmované píce. Vysokoprodukční zvířata vyžadují píci s vysokou koncentrací stravitelných živin a energie a dobrými chuťovými vlastnostmi, které následně ovlivňují celkový příjem sušiny zvířetem. Kvalitu píce je třeba chápat jako souhrn parametrů krmiva, které udávají schopnost uspokojit dané požadavky zvířete a které určují vhodnost krmiva pro jeho příjem. Kvalita je také faktorem, který vedle produkce sušiny z jednotky plochy určuje produkční potenciál porostu vyjádřený v jednotkách živočišné produkce. Parametry vysoké kvality splňuje mladá píce, sklizená v oblasti optima kvality dané krmné plodiny, vykazující přiměřený obsah sušiny pro rychlé zavadnutí a následnou konzervaci.

  • Název v anglickém jazyce

    The use of God stands for the preservation

  • Popis výsledku anglicky

    The increase in yield, which record in recent years on cattle causing increased demands on the quality of feeding grass. Vysokoprodukční animals require fodder with a high concentration of digestible nutrients and energy and good chuťovými properties, which subsequently affect the total intake of dry matter animal. Forage quality is to be understood as the sum of parameters of the feed, indicating the ability to meet the requirements of the animal and determine its suitability for feed intake. Quality is also a factor that in addition to dry matter production per unit area determines the crop production potential, expressed in units of livestock production. Parameters of high-quality meets the young grass harvested in the optimum quality of the foragecrops, showing an adequate dry matter content for fast death and subsequent preservation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agrární obzor

  • ISSN

    1422-6367

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    duben

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus