Využití pícních porostů pro konzervaci
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F08%3A%230000119" target="_blank" >RIV/26296080:_____/08:#0000119 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití pícních porostů pro konzervaci
Popis výsledku v původním jazyce
Nárůst užitkovosti, který zaznamenáváme v posledních letech v chovu skotu vyvolává zvýšené požadavky na kvalitu zkrmované píce. Vysokoprodukční zvířata vyžadují píci s vysokou koncentrací stravitelných živin a energie a dobrými chuťovými vlastnostmi, které následně ovlivňují celkový příjem sušiny zvířetem. Kvalitu píce je třeba chápat jako souhrn parametrů krmiva, které udávají schopnost uspokojit dané požadavky zvířete a které určují vhodnost krmiva pro jeho příjem. Kvalita je také faktorem, který vedle produkce sušiny z jednotky plochy určuje produkční potenciál porostu vyjádřený v jednotkách živočišné produkce. Parametry vysoké kvality splňuje mladá píce, sklizená v oblasti optima kvality dané krmné plodiny, vykazující přiměřený obsah sušiny pro rychlé zavadnutí a následnou konzervaci.
Název v anglickém jazyce
The use of God stands for the preservation
Popis výsledku anglicky
The increase in yield, which record in recent years on cattle causing increased demands on the quality of feeding grass. Vysokoprodukční animals require fodder with a high concentration of digestible nutrients and energy and good chuťovými properties, which subsequently affect the total intake of dry matter animal. Forage quality is to be understood as the sum of parameters of the feed, indicating the ability to meet the requirements of the animal and determine its suitability for feed intake. Quality is also a factor that in addition to dry matter production per unit area determines the crop production potential, expressed in units of livestock production. Parameters of high-quality meets the young grass harvested in the optimum quality of the foragecrops, showing an adequate dry matter content for fast death and subsequent preservation.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Agrární obzor
ISSN
1422-6367
e-ISSN
—
Svazek periodika
4
Číslo periodika v rámci svazku
duben
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—