Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VLIV TRAVNÍ SLOŽKY NA KVALITU FERMENTAČNÍHO PROCESU JETELOVINOTRAVNÍCH SILÁŽÍ

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21197" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21197 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VLIV TRAVNÍ SLOŽKY NA KVALITU FERMENTAČNÍHO PROCESU JETELOVINOTRAVNÍCH SILÁŽÍ

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo porovnat vliv různých variant jetelovinotrav na kvalitu fermentačního procesu jetelovinotravních siláží. Kvalita siláží určuje výši příjmu krmiva, množství přijaté energie a živin i ekonomičností výroby mléka. Zjištěno, že použití i nízkého podílu travní složky v jetelovinotravních směskách se významně projevilo na zlepšení fermentačního procesu s příznivým vlivem na stabilitu, kvalitu a množství příjmu siláže zvířaty.

  • Název v anglickém jazyce

    INFLUENCE OF GRASS COMPONENT ON FERMENTATION QUALITY OF LEGUME GRASS MIXTURE SILAGES

  • Popis výsledku anglicky

    In the experiment the fermentation process of different variants of the legume grass mixtures was tested. Quality of silage was determined as feed intake, the content of energie and nutrients, and economy of milk production. It was determined that low ratio of grass component in the legume grass mixtures significantly affected the fermentation quality with significant positive effect on the stability of silage and feed intake by animals.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-002-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    305-308

  • Název nakladatele

    VFU v Brně

  • Místo vydání

    VFU v Brně

  • Místo konání akce

    VFU v Brně

  • Datum konání akce

    17. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku