Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ověření vlivu biologických a chemických preparátů při konzervaci technologicky různě sklizené jetelotrávy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007178" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007178 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ověření vlivu biologických a chemických preparátů při konzervaci technologicky různě sklizené jetelotrávy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Siláže jsou hlavní součástí krmných dávek skotu. Testovali jsme vliv biologických a chemických aditiv na fermentační procesy u jetelotravních siláže. Hodnotili jsme kvalitu siláže podle dvou hlavních ukazatelů fermentace: pH a obsah organických kyselin (mléčná, octová, propionová a máselná). Dále jsme hodnotili chutnost siláže (testy preference u ovcí). Byl nalezen pozitivní vliv biologických aditiv na fermentační proces a chutnost siláže.

  • Název v anglickém jazyce

    Verifying of biological and chemical additives' effect on conzervation of clover-grass silage harvested with different technologies

  • Popis výsledku anglicky

    The silages are the main part of feed ration in dairy cows. We have tested effect of biological and chemical additives on fermentation characteristics in clover-grass silages.We have evaluated the quality of silages according two main parameters of fermentation process - pH and content of organic acids (lactic acid, acetic acid, propionic acid and butyric acid). We have also evaluated daintiness of silages (preferential tests on sheep). We prove the positive effect of biological additives on the fermentation process and the daintiness of silages.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Biotechnology 2006, České Budějovice 15th-16th February 2006 [CD-ROM]

  • ISBN

    80-85645-53-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    178-182

  • Název nakladatele

    Scientific Pedagogical Publishing

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku