Hodnocení konzervovaných krmiv pomocí vybraných kvantitativních indexů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006164" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006164 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.
Popis výsledku v původním jazyce
We evaluated the influence of silage additives for quality parameters according to categorization to total classes and fermentation process in working conditions. We have evaluated 109 samples of clover-grass silages in co-operation with Agriculture district laboratory in České Budějovice. It was not dressed 46 samples of clover-grass silages (42,2 %) by silage additives and 67 samples (57,8 %) was dressed from total number of tested clover-grass silages. The share of bacterial-ferment additives was 50,1 % and bacterial additives 49,9 % from total number of used additives. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effec t has been more considerable at classification to the fermentation classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentation results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for clasification
Název v anglickém jazyce
Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.
Popis výsledku anglicky
We evaluated the influence of silage additives for quality parameters according to categorization to total classes and fermentation process in working conditions. We have evaluated 109 samples of clover-grass silages in co-operation with Agriculture district laboratory in České Budějovice. It was not dressed 46 samples of clover-grass silages (42,2 %) by silage additives and 67 samples (57,8 %) was dressed from total number of tested clover-grass silages. The share of bacterial-ferment additives was 50,1 % and bacterial additives 49,9 % from total number of used additives. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effec t has been more considerable at classification to the fermentation classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentation results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for clasification
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie "Dni výživy zvierat", Ráčkova dolina 16-17.6.2005
ISBN
80-8069-530-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
112-115
Název nakladatele
SPU v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Západné Tatry, Račkova dolina
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—