Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení konzervovaných krmiv pomocí vybraných kvantitativních indexů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006164" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006164 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We evaluated the influence of silage additives for quality parameters according to categorization to total classes and fermentation process in working conditions. We have evaluated 109 samples of clover-grass silages in co-operation with Agriculture district laboratory in České Budějovice. It was not dressed 46 samples of clover-grass silages (42,2 %) by silage additives and 67 samples (57,8 %) was dressed from total number of tested clover-grass silages. The share of bacterial-ferment additives was 50,1 % and bacterial additives 49,9 % from total number of used additives. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effec t has been more considerable at classification to the fermentation classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentation results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for clasification

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of ensilage feeds by choise qantitative indexes.

  • Popis výsledku anglicky

    We evaluated the influence of silage additives for quality parameters according to categorization to total classes and fermentation process in working conditions. We have evaluated 109 samples of clover-grass silages in co-operation with Agriculture district laboratory in České Budějovice. It was not dressed 46 samples of clover-grass silages (42,2 %) by silage additives and 67 samples (57,8 %) was dressed from total number of tested clover-grass silages. The share of bacterial-ferment additives was 50,1 % and bacterial additives 49,9 % from total number of used additives. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentation class and for total silage quality of silages. This positive effec t has been more considerable at classification to the fermentation classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentation results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for clasification

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník príspevkov z medzinárodnej vedeckej konferencie "Dni výživy zvierat", Ráčkova dolina 16-17.6.2005

  • ISBN

    80-8069-530-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    112-115

  • Název nakladatele

    SPU v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Západné Tatry, Račkova dolina

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku