Vliv různých druků silážních aditiv na kvalitu jetelových a vojtěškových siláží
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006086" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006086 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv různých druků silážních aditiv na kvalitu jetelových a vojtěškových siláží
Popis výsledku v původním jazyce
Konzervovaná krmiva představují pro přežvýkavce nejdůležitější a nejlevnější zdroj živin a energie a největší mírou rozhodují o potenciální užitkovosti, zdraví zvířat, ale také o ekonomické efektivnosti chovu.Použití silážních aditiv při dodržení technologických postupů výroby siláží významně zvyšuje jejich aerobní stabilitu a tím i celkovou kvalitu. Dle vyhodnocení preferenčních testů zvyšují především biologická aditiva chutnost krmiva a tím ovlivňují potřebný příjem sušiny. Zkrmování kvalitních krmivdále ovlivňuje zdravotní stav a tím i produkci hospodářských zvířat, čímž se zvyšuje efektivnost chovu.
Název v anglickém jazyce
The influence of different types silage additives on clover and alfalfa silages quality
Popis výsledku anglicky
The silages are the main part of feed ration for dairy cows. We have tested additive effect for fermentation characteristics on clover and alfalfa silages. We tested biological and chemical additives. We have evaluated quality of silages according two main parameters of fermentation process-pH and content of organic acids (lactic acid, acetic acid, propionic acid and butyric acid). We have also evaluated daintiness of silages (preferential tests on sheep). We prove the positive effect biological additives for the fermentation process and the daintiness of silages.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník z mezinárodního semináře dne 2. listopadu 2005 na téma : kvalita konzervovaných krmiv a jejich použití
ISBN
80-7040-823-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
23-29
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—