Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv různých druků silážních aditiv na kvalitu jetelových a vojtěškových siláží

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006086" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006086 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv různých druků silážních aditiv na kvalitu jetelových a vojtěškových siláží

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Konzervovaná krmiva představují pro přežvýkavce nejdůležitější a nejlevnější zdroj živin a energie a největší mírou rozhodují o potenciální užitkovosti, zdraví zvířat, ale také o ekonomické efektivnosti chovu.Použití silážních aditiv při dodržení technologických postupů výroby siláží významně zvyšuje jejich aerobní stabilitu a tím i celkovou kvalitu. Dle vyhodnocení preferenčních testů zvyšují především biologická aditiva chutnost krmiva a tím ovlivňují potřebný příjem sušiny. Zkrmování kvalitních krmivdále ovlivňuje zdravotní stav a tím i produkci hospodářských zvířat, čímž se zvyšuje efektivnost chovu.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of different types silage additives on clover and alfalfa silages quality

  • Popis výsledku anglicky

    The silages are the main part of feed ration for dairy cows. We have tested additive effect for fermentation characteristics on clover and alfalfa silages. We tested biological and chemical additives. We have evaluated quality of silages according two main parameters of fermentation process-pH and content of organic acids (lactic acid, acetic acid, propionic acid and butyric acid). We have also evaluated daintiness of silages (preferential tests on sheep). We prove the positive effect biological additives for the fermentation process and the daintiness of silages.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z mezinárodního semináře dne 2. listopadu 2005 na téma : kvalita konzervovaných krmiv a jejich použití

  • ISBN

    80-7040-823-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    23-29

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku