Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Grain physical properties of different rye varieties (Secale cereale) and baking quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F10%3A%230000282" target="_blank" >RIV/26296080:_____/10:#0000282 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Grain physical properties of different rye varieties (Secale cereale) and baking quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Žitné zrno je důležitou surovinou pro výrobu chleba ve střední Evropě. Vývoj nových nepřímých znaků může být využitelné ve šlechtění na vyšší kvalitu produktu. Odrůdy žita (3 standardní a jedno trstnaté) byly použity pro hodnocení. Byly sledovány vybranéfyzikální parametry obilek, které byly porovnány s kvalitativními parametry těchto vzorků

  • Název v anglickém jazyce

    Grain physical properties of different rye varieties (Secale cereale) and baking quality

  • Popis výsledku anglicky

    Rye grain is important raw material for bread making in middle Europe countries. Development of new indirect traits can be helpful in the breeding programs and can improve the baking quality. Rye varieties (3 standard and 1 tuft) used for evaluation wereobtained from maintainers of these one. The Particle Size Index (PSI), hardness by Brabender, mealiness by Light Transflectance Meter, hardness by SKCS 4100 were used as a traits of grain physical traits. These traits were compared with selected technological characters as Volume weight, Nitrogen content in grain and flour, Flour water absorption and mixograph parameters. Statistically significant differences in physical parameters were found among the varieties. The lowest hardness by PSI was detectedin cv. Selgo (27percent). Negative correlation was found between mealiness and SKCS hardness (-0.77) nor mealiness and PSI (-0.68). The correlations between physical properties and quality parameters were counted too.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of 5th International Congress FLOUR - BREAD'09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists

  • ISBN

    978-953-7005-21-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    University of Osijek

  • Místo vydání

    Croatia

  • Místo konání akce

    Croatia

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku