Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv struktury endospermu obilky ječmene (Hordeum vulgare L.) na kvalitu sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000444" target="_blank" >RIV/60193697:_____/08:#0000444 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the endosperm structure of barley caryopsis (Hordeum vulgare L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Protein content, starch content and selected malting parameters were assessed in 20 varieties of two-row spring barley. Mealiness was assessed using the Light Transflectance Meter (LTm) a hardness using the Single Kernel Characterization System 4100 (SKCS). Effect of the locality on mealiness and hardness was 87 % (LTm) or 83 % (SKCS). Significant correlations were found between LTm, SKCS and starch content, extract content in malt, Kolbach index, friability, and beta-glucan content in wort. High correlation was found between the two physically different methods used (LTm and SKCS).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the endosperm structure of barley caryopsis (Hordeum vulgare L.)

  • Popis výsledku anglicky

    Protein content, starch content and selected malting parameters were assessed in 20 varieties of two-row spring barley. Mealiness was assessed using the Light Transflectance Meter (LTm) a hardness using the Single Kernel Characterization System 4100 (SKCS). Effect of the locality on mealiness and hardness was 87 % (LTm) or 83 % (SKCS). Significant correlations were found between LTm, SKCS and starch content, extract content in malt, Kolbach index, friability, and beta-glucan content in wort. High correlation was found between the two physically different methods used (LTm and SKCS).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus