Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence compost application on the humus content and its quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F16%3AN0000097" target="_blank" >RIV/26296080:_____/16:N0000097 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence compost application on the humus content and its quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    During the years 2013 - 2015 different doses of grape marc compost on the humus content and its quality in the vineyard and in field trial were studied. Soil characteristics of both experimental localities were different. Total organic carbon content was determined by oxidimetric titration method. The quality of humic substances was evaluated as the ratio of HA/FA by the short fractionation method and the absorbance in the UV-VIS spectral region according to colour index Q4/6. Different application doses of compost (30 t/ha and 60 t/ha in vineyards; 50 t/ha and 100 t/ha in field trial) led to a significant increase of the humus content in the soil. Its quality remained the same. No significant changes in the soil reaction were observed. More positive effect in the humus content was found in the field experiment and higher dose of compost.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence compost application on the humus content and its quality

  • Popis výsledku anglicky

    During the years 2013 - 2015 different doses of grape marc compost on the humus content and its quality in the vineyard and in field trial were studied. Soil characteristics of both experimental localities were different. Total organic carbon content was determined by oxidimetric titration method. The quality of humic substances was evaluated as the ratio of HA/FA by the short fractionation method and the absorbance in the UV-VIS spectral region according to colour index Q4/6. Different application doses of compost (30 t/ha and 60 t/ha in vineyards; 50 t/ha and 100 t/ha in field trial) led to a significant increase of the humus content in the soil. Its quality remained the same. No significant changes in the soil reaction were observed. More positive effect in the humus content was found in the field experiment and higher dose of compost.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210263" target="_blank" >QJ1210263: Agronomická opatření ke snížení vodní eroze na orné půdě s využitím zapravení organické hmoty</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů