Zjednodušené značení proteinových frakcí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F18%3AN0000059" target="_blank" >RIV/26296080:_____/18:N0000059 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zjednodušené značení proteinových frakcí
Popis výsledku v původním jazyce
Přelomem v hodnocení hrubého proteinu krmiv se stal francouzský PDI systém, který byl součástí u používaného v ČR. Stejný princip byl převzat i do amerického NRC (2001). Systém hodnocení hrubého proteinu je založen na metodě in situ s příslušným matematickým modelem. Umožňuje stanovit rychlost degradace hrubého proteinu v bachoru a vypočítat podíl degradovatelného proteinu podle znalosti rychlosti pasáže tráveniny.
Název v anglickém jazyce
Simplified markinking of protein fractions
Popis výsledku anglicky
The turning point in the evaluation of crude protein feed was the French PDI system, which was used in the Czech Republic. The same principle was adopted in the American NRC (2001). The crude protein evaluation system is based on the in situ method with the appropriate mathematical model. It allows to determine the rate of degradation of crude protein in the rumen and to calculate the fraction of degradable protein according to the knowledge of the passage rate.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Vývoj a optimalizace metod stanovení biogenních aminů v návaznosti na zvýšení zdravotní bezpečnosti siláží</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů