Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

An assessment of differences in the ruminal degradability and intestinal digestibility of crude protein in brewer's grains and maize draff

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00184062" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00184062 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    An assessment of differences in the ruminal degradability and intestinal digestibility of crude protein in brewer's grains and maize draff

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The submitted thesis aims to assess the differences between the ruminal degradability and intestinal digestibility of crude protein contained in brewer's grains (BG) and maize draff (AMG). The effectiveness of ruminal degradability was tested using the "in sacco" method on 3 dry Holstain cows fitted with rumen cannulas. The dynamics of ruminal degradability of crude protein (CP) was detected after 0, 4, 8, 16, and 24 hours of samples incubation in the rumen. The crude protein degradability of BG was detected in the above-mentioned hours (%): 4.06; 18.16; 32.40; 38.56, and 50.70; crude protein degradability of AMG: 42.04; 63.56; 84.47; 85.16, and 87.19. The effectiveness of rumen degradability of BG crude protein at the rate of passage of rumen content6 % per hour was calculated at 35.33 % and that of AMG, at 76.29 %. Intestinal digestibility of BG crude protein and dry matter at the rate of passage of intestinal content 6% per hour was calculated at 79.41 % and 22.84 % respectively, a

  • Název v anglickém jazyce

    An assessment of differences in the ruminal degradability and intestinal digestibility of crude protein in brewer's grains and maize draff

  • Popis výsledku anglicky

    The submitted thesis aims to assess the differences between the ruminal degradability and intestinal digestibility of crude protein contained in brewer's grains (BG) and maize draff (AMG). The effectiveness of ruminal degradability was tested using the "in sacco" method on 3 dry Holstain cows fitted with rumen cannulas. The dynamics of ruminal degradability of crude protein (CP) was detected after 0, 4, 8, 16, and 24 hours of samples incubation in the rumen. The crude protein degradability of BG was detected in the above-mentioned hours (%): 4.06; 18.16; 32.40; 38.56, and 50.70; crude protein degradability of AMG: 42.04; 63.56; 84.47; 85.16, and 87.19. The effectiveness of rumen degradability of BG crude protein at the rate of passage of rumen content6 % per hour was calculated at 35.33 % and that of AMG, at 76.29 %. Intestinal digestibility of BG crude protein and dry matter at the rate of passage of intestinal content 6% per hour was calculated at 79.41 % and 22.84 % respectively, a

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    97-103

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus