Vliv složení fermentátů na klíčivost pšenice seté
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F19%3AN0000030" target="_blank" >RIV/26296080:_____/19:N0000030 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vupt.cz" target="_blank" >http://www.vupt.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv složení fermentátů na klíčivost pšenice seté
Popis výsledku v původním jazyce
V experimentu byl zjišťován vliv fermentátu, vzniklého suchou cestou fermentace, na klíčivost osiva pšenice seté. Pro fermentaci bylo použito devět směsí složených z různých vstupních materiálů zemědělské a průmyslové výroby. Po fermentaci byl udělán výluh a provedena zkouška klíčivosti. Bylo zjištěno, že žádný výluh neovlivnil klíčivost, ale ovlivnil rychlost klíčení.
Název v anglickém jazyce
Influence of composition of fermentate to germination of winter wheat
Popis výsledku anglicky
The effect of fermentates on germination of winter wheat was investigated in this experiment. Fermentates was formed by the dry fermentation pathway. Nine mixtures from agricultural and industrial material were fermented. The fermentate was leached and the seed germination test was performed. It was found that no leachate affected the germination, but affected the germination rate.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TH03020064" target="_blank" >TH03020064: Aerobní - anaerobní mobilní kontejnerový rotační bioreaktor</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů