Potravinářský výrobek na bázi fazolí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3A00000702" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:00000702 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potravinářský výrobek na bázi fazolí
Popis výsledku v původním jazyce
Klíčením fazolí munga byl snížen obsah alfa-galaktosidů a dalších antinutričních látek, tudíž výrobek je lépe stravitelný. Klíčením semen fazolí munga dojde k nárůstu vitamínů. Následná fermentace prodlouží trvanlivost výrobků díky snížení pH.
Název v anglickém jazyce
A food product based on beans
Popis výsledku anglicky
By the germination of mung beans the content of alpha-galactosides and other antinutrients was reduced, so the product is more digestible. By germinating seeds of mung beans, there will be an increase in vitamins. Subsequent fermentation increases the shelf life of products by lowering the pH.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: Vývoj nových plodin s cílem produkce potravinářských výrobků s vyšší výživovou hodnotou</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
31250
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha , v.v.i., Praha 10, Hostivař
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence